Jalkapallostadionin avajaisia juhlitaan syyskuussa

Stadionin avajaisjuhlallisuuksissa esiintyvät pohjalaistähdet.

OmaSp Stadionin nurmi korkattiin loppuunmyydyn yleisön edessä viime viikolla, kun SJK–HJK kohtasivat Veikkausliigan ottelussa. Juhlat jatkuvat loppukesästä, kun OmaSp Stadionin virallisia avajaisia vietetään 3. syyskuuta. Stadionilla esiintyvät tuolloin pohjalaisverinen SJK:n kannattaja Juha Tapio. Lavalle nousevat myös Eppu Normaali ja Janna. Mukana virallisissa avajaisissa ovat myös Extreme Duudsonien Jarno ”Jarppi” Leppälä ja Hannu-Pekka ”HP” Parviainen.

Avajaisia järjestämässä oleva promoottori Kalle Keskinen lupaa, että tämä tapahtuma ei jää hänen viimeisekseen stadionilla.

– Sen saaminen Seinäjoelle on kova juttu. Halusimme ehdottomasti olla mukana järjestämässä tätä avajaisjuhlaa ja jatkossa muitakin tapahtumia.

Seinäjokelaisen jalkapalloilun koti muuntautuu hänen mukaansa hyvin konserttipaikaksi.

– Jos uusi stadion ei ole hyvä paikka järjestää keikkaa, niin mikä sitten on? Rakennusvaiheessa järjestäjiltä kysyttiin näkemyksiä ja uskon, että kaikki on ammattimaisesti loppuun saakka mietitty. Jos ei ole, niin eiköhän vastaukset ja ratkaisut löydy tehdessä, Keskinen naurahtaa.

Seinäjoen Vauhtiajojen lisäksi avajaisten järjestäjänä toimii Seinäjoen jalkapallokerho. Lipunmyynti alkaa 29. kesäkuuta.

– Lippuja tulee myyntiin sekä katsomoon että kentälle. Lava rakennetaan kentälle itäpäätyyn, Keskinen kertoo.

Tekonurmipinnan vaurioitumista ei tarvitse pelätä.

– Kenttä peitetään erikseen stadionille hankituilla nurmenpeittolevyillä. Niillä peitetty nurmikko pysyy täysin ennallaan.

Ensimmäinen konsertti uudella tapahtumastadionilla nähdään 15.7.2016, kun Hell Raiser -kiertue saapuu Seinäjoelle mukanaan ZZ Top.

Teksti: Laura Syväoja

Juttua päivitetty 23.6. kello 11.19. Korjattu tapahtuman järjestäjäksi Seinäjoen Vauhtiajot ja Seinäjoen jalkapallokerho. Muutettu lippunmyynnin alkamispäiväksi 29. kesäkuuta (alkuperäisessä tekstissä 27.6.).