Uutiset

Järjestäjät odottavat Vauhtiajoista loppuunmyytyä festivaalia – Promoottori Kalle Keskinen: ”Elokuussa korona on selätetty ja väki rokotettu”

Yleisökuva Lauri Tähkän keikalta Vauhtiajoista viime kesältä. Noin 5000 kuulijaa eli musiikin mukana aurinkoisessa säässä. Kuva Krista Luoma
  • Epari

Järjestäjät odottavat Vauhtiajoista loppuunmyytyä festivaalia, koska korona pitäisi olla silloin jo selätetty ja väki rokotettu.

Promoottori Kalle Keskinen ja tuottaja Toni Ruohonen silmäilevät Seinäjoen Lakeudenpuistoa. Viime vuonna kyseinen miljöö tarjosi hyvän tapahtuma-alustan Vauhtiajoille. Niin hyvän, että tänä vuonna homma aiotaan uusia.

Iso uutinen tälle kesää on se, että Vauhtiajot järjestetään nyt kuukautta myöhemmin, 13.–14. elokuuta.

Keskinen perustelee siirtoa sillä, että elokuussa poikkeusjärjestelyjen kanssa on helpompaa. Siihen mennessä myös rokotekattavuus on edennyt hyvälle tasolle.

– Elokuun 13. päivään mennessä kaikki yli 17-vuotiaat suomalaiset ovat saaneet ainakin yhden rokoteannoksen. Näin on THL laskenut. Me tietysti toivomme, että suuntaus pitää. Juuri nyt näyttää hyvältä, Keskinen arvioi.

Viime vuonna Vauhtiajojen ympärillä kohistiin koronasta, kun somessa levisi kuva Popedan keikalla juhlineesta ihmismerestä. Ainuttakaan tartuntaa ei kuitenkaan jäljitetty Vauhtiajoille.

– Lopulta sekin kohu oli meille vain hyvää mainosta, koska lopputulema oli niin positiivinen, Ruohonen toteaa.

– Veikkaan, että tänä vuonna kenenkään ei tarvitse edes pohtia moisia.

Vuosi sitten Lakeudenpuisto sai asiakkailta paljon kiittävää palautetta. Tuolloin alueelle sai ottaa 5 000 kuulijaa per päivä.

Mikäli tänä vuonna ei tarvitse järjestää jokaiselle istumapaikkaa, sisään voidaan ottaa jopa 7 000 päiväkävijää.

Toni Ruohonen arvioi, että lopulliset AVIn säädökset Vauhtiajoja koskien kuullaan vasta heinäkuussa.

– Kovin huonoja korona-uutisia siihen aikaan vuodesta tuskin tulee. On ihan lupa odottaa, että Vauhtiajot myy tänä vuonna loppuun.

Rata-ajot jäävät jälleen pois

Vauhtiajot on totuttu tuntemaan lisänimellä Race & Rock. Tänä vuonna rata-autoilu SM-kisoineen ja näytöksineen jää pois jo toistamiseen.

– Se on valtava harmi. Siihen ei kuitenkaan ollut mahdollisuuksia. Lajin SM-kisaohjelma estää huippukuskeja osallistumasta elokuussa, Kalle Keskinen perustelee.

Taustalla on muutakin. Keskisen mukaan normaali Race & Rock -festivaali vaatii täysin koronarajoituksista vapaan kesän, kolmipäiväisen tapahtuman ja Kirkkokadun festivaalialueeksi.

– Sen aika on taas ensi vuonna. 2022 tulee olemaan niin kysynnän kuin tarjonnan osalta kaikkien aikojen festarikesä. Silloin myös Vauhtiajot tekee todella ison tapahtuman sekä rata- että musiikkipuolella, Keskinen kaavailee.

– Mutta ensin järjestetään tämä kesä niin hyvin kuin mahdollista.

Viime viikonloppuna Vauhtiajot oli musiikkialan Industry Awards -gaalassa ehdolla ”Vuoden festivaaliksi 2020”. Palkinto meni lopulta Bättre Folk i Fjällen 2020 -tapahtumalle.

Vaikkei voittoa tullut, Kalle Keskinen on mielissään Vauhtiajojen ensimmäisestä nimeämisestä Vuoden festivaali -kategoriassa.

– Uskon, että olimme ehdolla osittain viime kesän turvajärjestelyjen ansiosta. Huolellinen ennakkosuunnittelu ja epidemiatilannetta seuranneet erikoisjärjestelyt nano-pinnotteineen olivat käytössä ensimmäisenä Suomessa. Samat keinot ovat työkalupakissa nytkin. Toivotaan silti, ettei niitä enää elokuussa tarvita.

Tänä vuonna Vauhtiajot järjestetään 18. kerran. Esiintyjiksi saapuvat Elastinen, Popeda, J. Karjalainen, Klamydia, Behm, Erika Vikman, Reino Nordin, Michael Monroe, Teflon Brothers, Mikael Gabriel ja Chisu.

Lisäksi Ruotsista saapuu tunnettu metalliyhtye Amaranthe.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin perjantaina.

Tero Hautamäki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka