Jokiristeilyt jäävät Seinäjoella vuoden tauolle – Ravintolalaiva Joella avasi ovensa tänään hellesäässä

Koronakesä on poikkeuksellinen monella tavalla. Yksi harmillinen muutos on se, ettei Seinäjoella risteillyt jokilaiva nyt nosta ankkureitaan ylös: Koronaepidemian takia Kaanaan Linesin toiminta jää täksi kesäksi tauolle. Takana on 27 kesää ilman keskeytyksiä.

Laivan kippari Kari Homi kertoo, että jokilaivaa voi verrata sisätiloilta ravintolaan, jota koskevat koronaepidemian takia asetetut kokoontumisrajoitukset.

– Tartuntavaaran takia asiakaspaikat pitäisi puolittaa ja muutenkin riittävistä etäisyyksistä huolehtiminen olisi käytännössä vaikeaa, Homi selvittää.

Jokivarren yrityselämästä Kampusrannassa vastaa tänä kesänä Ravintolalaiva Joella. Barpuurin nimellä aiemmin tunnettu laivaravintola avasi ovensa hellesäässä tänään maanantaina.

– Aurinko paistaa ja terassilla istuu iloisia ihmisiä, yrittäjä Jukka Kataja-Rahko kuvaa avajaispäivän tunnelmaa.

Kataja-Rahko on ollut ravintola-alalla 12 vuotta. Viime kesänä hän vaihtoi työt Espanjassa Seinäjoella ankkurissa olevaan laivaravintolaan.

– Tämä on urani jännittävin vuosi. Hienoa, että saatiin avata ovet, mutta jännittää todella, uskaltaako väki jo liikkua.

Viime kesän pohjalta ravintolassa tehdään muutoksia.

– Tuli todettua, että Seinäjoella on tarpeeksi ruokapaikkoja. Nyt myymme pikkusuoloista ja keskitymme live-esiintyjiin ja viihtyisään terassiin.

Ohjelmakausi alkaa tämän viikon lauantaina, jolloin estradille astuu Antti Yrjänä. Ohjelmalliset tuokiot jatkuvat ainakin elokuulle saakka.

Virpi Kupiainen-Ämmälä