Joulunavaus on ensi kertaa Keskustorilla – Joulupukki on kuullut parista känkkäkohtauksesta, mutta lupaa silti tulla käymään

Seinäjoen joulunavaus on nyt ensi kertaa uudella Keskustorilla.

 

Joulupukki on lahjakiireiltään ehtinyt jo etukäteen tutustumaan Keskustoriin.

– Haluan onnitella kaupunkilaisia uudesta, hienosta torista. Tässä pukin on mukava tavata kaupungin lapsia.

Punanuttu viittaa lauantaisiin joulunavajaisiin, joiden aikana Pukki arvelee tapaavansa satoja lapsia vanhempineen. Pukki kertoo ilahtuvansa kovasti, jos lapset tuovat hänelle piirustuksia ja kirjeitä kotiin Napapiirille viemisiksi.

– Samalla olisi kiva päästä lasten kanssa valokuviin. Muistakaa vanhemmat katsoa, että puhelimissa on virtaa kun lähdette joulunavaukseen, pukki vinkkaa.

Millaista viestiä pukille on tullut Seinäjokea kierteleviltä tontuilta? Onko täällä kilttejä lapsia? Entä aikuisia?

– Enimmäkseen pukki on saanut hyvää viestiä. Joskus on joillakin känkkäränkkäpäivä, mutta kaikillehan se toisinaan osuu.

Mitä lahjatoiveita pukille on tänä vuonna eniten esitetty?

– Lapset toivovat paljon tietokonepelejä. Pienemmille lapsille pukki tuo autoja ja nukkeja. Ne ovat niitä perinteisempiä lahjoja.

Mitä pukin omalta lahjalistalta löytyy?

– Pukin ykköstoive ovat lämpimät talvikengät. Lisäksi pukki alkaa taas lukea keväällä, kun aikaa vapautuu joulukiireiltä. Kirjapakettiin pukki toivoo Antti Tuurin uusinta – muori hoi, tässä vähän vinkkiä, pukki huikkaa.

Joulupukin voi tavata Seinäjoen Keskustorilla kello 12–18. Saman ajan keskustassa puksuttaa ilmainen kaupunkijuna, joka ajeluttaa perheitä. Junapysäkit ovat Keskustorilla, Keskuskadun puoleisessa päädyssä Kassatalon edessä sekä Vaakuna-hotellin vastaanoton edessä Torikadulla.

Tero Hautamäki

Lue lisää joulunavauksesta Eparista 20.11.2019.