Uutiset

Joupiskan tekonurmi laitettiin rullalle

Joupiskan tekonurmen vanha pinta rullattiin näyttävästi pois Unisportin toimesta. Kuva Jussi Mustikkamaa
  • Epari

Jouppilanvuoren vanha tekonurmi on rullattu pois, ja se siirretään osittain Kepon kentälle Kivistön koulun viereen. Vanha tekonurmi otetaan uusiokäyttöön pesäpallon hiekkatekonurmena eli Kepon tekonurmelle ei tule kumirouhetta.

Jouppilanvuoren tekonurmikentälle tulee samanlaatuinen kumirouheella täytetty tekonurmialusta kuin mikä on Kyrkösjärven uudella tekonurmella sekä OmaSp-Stadionilla. Seinäjoen kaupungin liikuntatoimen johtaja Anne Kotila kertoo, että urakoitsijan arvion mukaan uusi alusta voidaan saada käyttöön heti juhannuksen jälkeen.

Kentän pinnan uusiminen nytkähti tosissaan liikkeelle siksi, että Seinäjoella pelataan heinäkuussa jalkapallon UEFA:n U19-poikien EM-lopputurnaus. Palloliitto ja UEFA edellyttivät, että turnauskaupungeissa, Seinäjoella ja Vaasassa, on kaksi samantasoista tekonurmiharjoitusalustaa. Tämä tietää sitä, että myös Vaasan suunnassa Botniahallin vieressä sijaitseva tekonurmi saa nyt uuden pinnan.

Jouppilanvuoren tekonurmikentän kuuluttamo on sekin tullut tiensä päähän, ja nyt kenttä saa uuden kuuluttamorakennuksen nykyisen kuuluttamon vastapäiselle puolelle. Kuuluttamon suunnitelmat ovat valmiina. Toteutus ajoittunee loppukesään. Suunnitelmissa on myös saada lisää katsomotilaa sekä kelvolliset sosiaalitilat kentän laidalle. Katetun katsomon määrärahaa saadaan Joupiskalle vielä edelleen odottaa kaupungin budjettiin.

Joukkueiden pukutilat tulevat jatkossakin sijaitsemaan vanhalla jäähallilla, jonne on tämän vuoden aikana tehty mittava peruskorjaus.

Crocodiles-seuran miesten edustusjoukkue avaa maanantaina kotikautensa Seinäjoen keskusurheilukentällä, jonne kaupunki on tilannut uudet, keltaiset jenkkifutismaalitolpat. Keskuskentälle on lähitulevaisuudessa tulossa myös tulostaulu amerikkalaisen jalkapallon käyttöön.

Jouppilanvuoren tekonurmikentän pinnan ja kuuluttamon uusimiseen Seinäjoen kaupunki sai aluehallintoviraston kautta avustusta opetus- ja kulttuuriministeriön määrärahoista 77 000 euroa.

Teksti:

Jussi Mustikkamaa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka