K-Citymarketin Matti Suominen monisti itsensä – Virtuaalinen kauppias ehtii joka paikkaan

Maailman ensimmäinen virtuaalinen kauppias löytyy Seinäjoelta. Hänen kanssaan jutellessa ei tarvitse pelätä koronatartuntaa.

Kauppias Matti Suominen on tunnettu innovatiivisista ideoistaan. Nyt K-Citymarket Ideaparkin luotsi on kehittänyt ratkaisun siihen, miten hän pystyy palvelemaan vaikka sataa asiakasta yhtä aikaa. Tämä onnistuu, koska Suomisesta on tehty virtuaalinen versio.

Kauppiaan saa henkilökohtaiseen käyttöönsä lukemalla älypuhelimella QR-koodin. Pian Suominen hyppää ruudulle tervehtimään katselijaansa. Jos miestä tulee ikävä kauppareissujen välillä, Suomisen voi puhelimen avulla kutsua vaikka omaan olohuoneeseensa pyörimään.

Virtuaalinen kauppias näyttää ja kuulostaa Suomiselta. Kohtelias mies esiintyy ruudulla eteläpohjalaisen miehen kansallispuvussa.

– Virtuaalinen kauppias on elämyksellinen markkinointiratkaisu. Haluamme tarjota elämyksiä, ja osallistava markkinointi on yksi keino, Suominen avaa idean taustoja.

Virtuaalisen kauppiaan rakentaminen alkoi alkuvuodesta. Projekti sai potkua koronaepidemiasta.

– Näinä aikoina perinteinen kohtaaminen voi olla vaikeaa, mutta lisätyn ja virtuaalisen todellisuuden avulla voi päästä hieman lähemmäksi toisia. Haluamme välittämään asiakkaalle tunteita ja tietoa, Suominen kertoo.

Suominen uskoo olevansa maailman ensimmäinen virtuaalinen kauppias.

– Suomessa virtuaalisuutta ei markkinoinnin saralla ole juuri käytetty, vaikka mahdollisuuksia olisi vaikka mihin, Suominen harmittelee.

Kauppiaan virtuaaliversio toivottaa alkuvaiheessa asiakkaat tervetulleeksi myymälään.

– Jatkossa välitän virtuaalisesti tietoa ja kerron vaikka tarjouksista. Virtuaalisuuden avulla ehdin palvelemaan kaikkia asiakkaita. Aito minä ei voi olla kuin yhdessä paikassa kerrallaan.

Tervetulotoivotuksen voi avata QR-koodilla missä vain lokakuun loppuun saakka. Jatkossa virtuaalisen kauppiaan voi valjastaa henkilökohtaiseen käyttöönsä eri puolilla kauppaa.

Virpi Kupiainen-Ämmälä