Uutiset

Kaljajuoksussa hörpätään hapokasta kuudessa ravintolassa – Kestäisikö sinun kuntosi Seinäjoen uusimman tapahtuman 9,4 kilometrin lenkin ja välitankkaukset?

Kaljajuoksussa ei ole pakko nauttia olutta. Mikä tahansa hapokkaan nesteen juominen lasketaan osallistumissuoritukseksi. Kuva Tapio Saartenoja
  • Epari

Seinäjoen uudessa tapahtumassa, Kaljajuoksussa, yhdistetään hapokkaat juomat, juoksukilpailu sekä ravintola- ja kaupunkikulttuuri.

Kaljajuoksuun on lainattu vaikutteita mökkiolympialaisista tutusta kaljaviestistä sekä korkeakoulujen appro-kierroksista. Molemmissa tapahtumissa yhdistyy leikkimielinen kilpailu sekä virvoitusjuomien nauttiminen.

Seinäjoen uusimmalla tapahtumalla halutaan elävöittää kaupunkikulttuuria sekä lisätä yhteisöllisyyttä.

– Kaljajuoksu-tapahtuman yhtenä tavoitteena on mahdollistaa paluu korkeakouluaikoihin sekä tarjota kokemus niille, joilta aproilu on jäänyt välistä, mainostaa Preppaamo-hankkeessa tapahtumaa tuottava Veikko Peräsalo.

Vaikka tapahtuman nimessä viitataan alkoholijuomien nauttimiseen, se ei ole välttämätöntä.

– Pääasia on, että juoma on hapokasta. Kilpailuun osallistuvilta odotetaan omien rajojen tuntemista sekä vastuullisuutta. Kilpailun säännöt velvoittavat noudattamaan liikenne- ja järjestyssääntöjä. Niiden laiminlyönti johtaa automaattisesti suorituksen hylkäämiseen, painottaa Peräsalo.

Lauantaina 25. heinäkuuta kello 14 alkavan tapahtuman tukikohta on Rytmikorjaamon Ravintola Varicko. Reitin pituus on 9,4 kilometriä. Matkalla kierretään kuusi ravintolaa. Pisin siirtymä on 1,7 kilometriä.

Kaljajuoksuun osallistuvien on oltava täysi-ikäisiä. Tapahtumaan osallistumisesta ei peritä osallistumismaksua, mutta jokaisen kilpailijan tulee itse kustantaa omat juomansa. Tapahtumassa mukana olevat ravintolat ovat alentaneet hintoja kilpailijoille. Onnistunut suoritus vaatii merkinnän osallistumispassiin jokaisesta ravintolasta.

Virpi Kupiainen-Ämmälä

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka