Kalle Keskinen odottaa yleisöennätystä Vauhtiajoille - samalla promoottori jo kaavailee tulevaisuudessa isoja stadionkonsertteja Seinäjoelle

Vauhtiajojen toimisto sijaitsee Teollisuustiellä Seinäjoen vanhalla teollisuusalueella.

Toimistossa näyttää juuri siltä kuin pitääkin – hallittu kaaos, jota voisi kuvailla myös sotkuksi – täyttää kaksi isoa konttorihuonetta.

Promoottori Kalle Keskinen harppoo tietokoneelta toiselle ja siirtyy välillä ikkunan ääreen tai käytävälle ottamaan puhelun. Sen jälkeen hän piirtää kalenterimerkinnän isoon muistikirjaansa.

– Minulla on myös tapana laittaa itselleni tekstiviestejä. Kun on sama pää kesät talvet, on pakko, Keskinen nauraa.

Juuri nyt, Vauhtiajojen alla, Keskinen elää eräitä vuoden kiireisimmistä päivistään. Ennestään hyvä lipunmyynti on vain kiihtynyt viimeiset pari viikkoa.

Sen perusteella maestro on uskaltautunut odottamaan juhlavuonna maagisen tavoitteen, 60 000 kävijän, rikkoutumista. Vuonna 2014 oltiin jo lähellä. Tuolloin viivan alle kirjattiin 59 200 kävijää.

– Sen jälkeen viimeiset kolme vuotta satoi enemmän tai vähemmän. Nyt tuntuu olevan kelikin meidän puolella, Keskinen kiittelee.

Hän toki tietää, ettei aurinko yksin riitä. Siksi tähän vuoteen on satsattu ennätyssummia.

– Pitäähän se näkyä, että on juhlavuosi. Tapahtuma olisi onnistunut myös ilman ulkomaisia nimiä, Amaranthea ja Anastaciaa, mutta halusin vielä kirsikat kakun päälle.

Keskinen laskee järjestäneensä 15-vuotisella urallaan yli 300 tapahtumaa ja konserttia, joissa on vieraillut yhteensä miljoonia kävijöitä.

– Miljoonabisnes tämä ei silti ole. Jos haluaisin rikastua, tekisin jotain muuta. Olen kuitenkin koukussa yrittämiseen, sen sisältämään riskinottoon ja tapahtumabisnekseen ylipäätään. Se fiilis, kun näen ihmisten viihtyvän festareilla, on lopulta paras palkinto.

Erityisen hyvältä tuntuu tehdä juhlia kotikaupungissa Seinäjoella. Vaikka paikkakunta on tapahtumia piukassa, Keskinen kaavailee isoja stadionkonsertteja OmaSp:lle.

– Heti tulevat mieleen Bryan Adams ja Santana, jotka toimisivat Seinäjoen mittakaavassa hyvin. Myös Duran Duran, Rod Stewart ja Kylie Minogue istuisivat tänne.

Koska moista voisi olla luvassa?

– No, onhan ensi kesäänkin vielä vuosi, Keskinen naurahtaa.

Teksti Tero Hautamäki