Uutiset

Kapernaumi ehdolla vuoden kaupunginosaksi

Kapernaumi on ehdolla vuoden kaupunginosaksi valtakunnallisessa kisassa. Asukasyhdistyksen puheenjohtaja Leena Rintala kehuu alueen yhteisöllisyyttä ja ainutlaatuista puutarhamaista miljöötä. Kuva Outi Rantala
  • Epari

Ruukintien varressa lähellä keskustaa radan molemmin puolin sijaitseva idyllinen Kapernaumi on ehdolla vuoden kaupunginosaksi.

Kapernaumi on ehdolla vuoden kaupunginosaksi valtakunnallisessa Kotiseutuliiton kilpailussa. Kaupunginosastaan ylpeät asukkaat korostavat yhteisöllistä elämäntyyliä ja vanhan pienen puutarha-kaupunginosan arvoa.

– Pienimuotoinen uudisrakentaminen sopii Kapernaumiin. Rakentamisessa on hyvä ottaa huomioon vanhan asuinalueen luonne, asukasyhdistyksen puheenjohtaja Leena Rintala sanoo.

Kapernaumia ei ole suojeltu, mutta Ruukintien varteen rakennettavien kerrostalojen lisäksi alueen sisälle ei korkeita rakennuksia nouse. Asukkailla on avoin keskusteluyhteys valtuutettuihin ja kaupungin virkamiehiin.

– Tottahan me luotamme siihen, että valitsemamme päättäjät tekevät viisaita päätöksiä, Rintala toteaa pilke silmäkulmassa.

Hänestä on tärkeää, että kaupunki kehittyy ja uutta rakennetaan. Ja räkkyämisestä ei ole hyötyä kenellekään. Päättäjät ovat suhtautuneet myönteisesti kannanottoihin alueen ainutlaatuisuuden säilyttämiseksi. Uuden rakennuskannan pitäisi sopia visuaalisesti vanhaan puutalomiljööseen.

– Meitä on monia, jotka emme halua muuttaa koskaan pois. Olemme puhuneet, miten uusista kauniista kerrostaloasunnoista voi löytyä ikääntyville omakotiasujille uusia koteja ilman, että tarvitsee muuttaa muualle.

Kapernaumin yksi arvo on Rintalan mukaan siinä, että alue palvelee kaupunkilaisten virkistysalueena.

– Kapernaumi on keskustan puutarha-alue ja pieni kyläpuisto, ja monelle seinäjokiselle lenkkeilyreitti. Täällä on rauhaisa tunnelma sekä kauniita taloja ja pihoja.

Facebook-ryhmissä voi käydä keskustelua kapernaumilaisten kanssa. Kapernaumista on tehty pari vuotta sitten myös esittelyvideo, joka löytyy YouTubesta.

Teksti: Outi Rantala

Lue koko artikkeli 24.5.2017 Eparista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka