Uutiset

Kauhavalle Maanpuolustuskoulutus-yhdistyksen koulutuspaikka

Siirto Kauhavalle tapahtuu tulevana kesänä. Kuva Jussi Asu
  • Epari

Maanpuolustuskoulutus-yhdistyksen (MPK)hallitus on päättänyt siirtää Pohjanmaan maanpuolustuspiirin Etelä-Pohjanmaan koulutuspaikan Kauhavalle. Siirto toteutetaan kuluvan kesän aikana.

Päätöksen perustana ovat entisen Puolustusvoimien lentosotakoulun alueella olevat ja sinne luodut toimivat koulutusolosuhteet majoitustiloineen, ampumaratoineen ja maasto-olosuhteineen.

Puolustusministeri Jussi Niinistö kommentoi päätöstä lauantaina Suomen Jääkärimuseon avajaistilaisuudessa Kauhavalla. Hän piti MPK:n päätöstä innovatiivisena ja järkevänä. Alueella voidaan hyödyntää entisen varuskunta-alueen harjoitusolosuhteita.

Lisäksi ministeri totesi, että MPK:n roolia kehitetään maakuntien paikallispuolustuksessa puolustusselonteon linjausten mukaisesti.

MPK järjestää vuosittain koulutusta noin 50 000 kansalaiselle noin 2 000 eri kurssilla. Koulutusta järjestetään pääosin viikonloppuisin. Kursseista noin kaksi kolmasosaa on sotilaallisesti painottunutta ja loput siviileille suunnattua varautumis- ja turvallisuuskoulutusta.

Etelä-Pohjanmaalla järjestettiin viime vuonna 255 kurssia, joihin osallistui yhteensä yli 2 000 henkilöä.

Ensimmäiset kurssit Kauhavalla pidetään jo 20. toukokuuta. Ensimmäinen iso harjoitus alueella on VAPEPAn kanssa yhteistyössä järjestettävä ILMI2017-harjoitus 26.-28.8.2017.

Etelä-Pohjanmaan koulutuspäälliköiksi Kauhavalle on valittu Juhani Alkio ja Heikki Kuoppala.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka