Kaupungin sisäliikuntapaikkoja käytti 700 000 henkeä viime vuonna

Seinäjoen kaupungin liikuntapaikat ovat ympäri vuoden kovassa käytössä. Viime vuonna sisähalleissa urheili 700 000 henkeä. Ulkokentillä riitti myös vilinää, mutta niiden käyttäjämääriä on mahdotonta laskea.

 

Seinäjoen kaupungin hallinnoimilla ja hoitamilla liikuntapaikoilla riittää vilinää ympäri vuoden. Käyttäjiä on paljon, mutta lähes kaikille on silti riittänyt vuoroja.

Tulevan kauden kenttävuorojen hakuaika on jo päättynyt. Jäävuoroja ja oheisharjoittelutilojen haluaika on huhtikuussa.

– Parhaille ajoille kaikille ei tiloja löydy. Jokainen ryhmä ei voi treenata illalla kuuden ja kahdeksan välillä. Jos pystyy joustamaan, vuoro saadaan kyllä järjestettyä. Lauantaina aamuisin ja sunnuntaina iltaisin esimerkiksi liikuntahalleilla on joitakin vapaita vuoroja, selvittää kunnossapitopäällikkö Jari Mäkelä.

Viime vuoden kävijätilastojen mukaan sisäliikuntapaikkoja käytti 700 000 henkeä. Suosituin niitä oli uimahalli-urheilutalo, jossa oli 395 000 käyttäjää. Uimahallissa polski 232 000 henkeä. Muut kävijät liikkuivat pallohallissa sekä kunto- ja painosalissa.

– Liikuntahallien käyttöaste on suurimmillaan syyskuusta huhtikuuhun. Halleilla on silloin vakiovuorot pääsääntöisesti täynnä, Mäkelä kertoo.

Virallisia otteluita halleilla pelattiin noin 1 600. Ulkoliikuntapaikoilla pelattiin yksittäisiä tai turnausotteluita lähes saman verran.

– Otteluita pelattiin hiekkatekonurmilla, tekonurmilla, nurmikentillä sekä hiekkakentillä. Harjoitusvuoroilla on käyttäjiä ollut erittäin paljon, Mäkelä selventää.

Jääurheilukeskuksessa isoa tekojäätä ja kolmea jäähallia käytti 220 000 henkeä. Otteluita jäähalleissa pelattiin viime vuonna yli 700. Erillisiä tapahtumia jääurheilukeskuksessa oli 40 kappaletta. Niissä liikkujia oli yhteensä parikymmentätuhatta.

 

Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue koko juttu Eparista 4.3.2020