Kaupungintalon ikkunat peitetään muovikalvoilla – Mitään salaista talossa ei silti tapahdu, vaan syynä on julkisivuremontti

Seinäjoen kaupungintalon ja virastotalon rapattuja julkisivuja remontoidaan kevään aikana. Kaupungintalon remontti alkoi tällä viikolla. Virastotalolle työt etenevät toukokuun alussa.

Ensimmäisessä vaiheessa pystytetään telineet ja peitetään ikkunat muovikalvolla. Hiekkapuhalluksen ajaksi ikkunat suojataan myös kennolevyillä. Kaupungintalon ja virastotalon sisäänkäynnit suojataan turvallisen kulun varmistamiseksi.

Julkisivukorjauksessa vaihdetaan kaupungintalon rikkoutuneiden sinisten klinkkerisauvojen tilalle uudet. Vaihto tehdään käsityönä. Julkisivun puuosat on uusittu tai kunnostettu vuonna 2020. Kaupungintalo valmistui vuonna 1962, kaksi vuotta sen jälkeen, kun Seinäjoki oli saanut kaupunkioikeudet.

Ensi vuonna korjataan kaupungintalon kanssa samaan Aalto-keskukseen kuuluvan Aallon kirjaston ja kaupungintalon välinen Kansalaistori ja kaupungintalon nurmiportaikko.

Kaupungin hallinnoimien, Alvar Aallon suunnittelemien rakennusten mittavat korjaukset alkoivat Aallon kirjastosta vuonna 2013. Sen jälkeen on korjattu kaupungintalon ja virastotalon sisätilat, maanalaiset osat ja kattorakenteet sekä kaupunginteatterin esitystekniikka ja henkilökunnan käytössä olevat tilat. Peruskorjausten kustannusarvio on noin 30 miljoonaa euroa.

Seinäjoen kaupungintalo on Seinäjoen kaupunkikeskustan suunnittelukilpailun (1958–1959) perusteella Alvar Aallon suunnittelema rakennus. Hän sai samassa yhteydessä tehtäväkseen suunnitella kaupungintalon lisäksi Seinäjoen kaupunginkirjaston, teatterin ja valtion virastotalon, jotka hän oli hahmotellut kilpailuehdotukseensa.

Seinäjoen kaupungintalon julkisivua hallitsee pilarihalli, jossa on rakennuksen pääsisäänkäynti. Aalto kehitti kiiltävän tummansinisen keraamisen sauvatiilen Kansaneläkelaitoksen pääkonttorin (1953–1956) suunnittelun yhteydessä. Seinäjoen kaupungintalossa sitä käytettiin ensimmäisiä kertoja julkisivumateriaalina.