Ken on heistä pätevin? – Kuka kaupunginjohtajaehdokkaista on oma suosikkisi?

Työ Seinäjoen kaupunginjohtajana kiinnostaa 17 henkeä. Todennäköisesti uusi kunnanjohtaja on mies, sillä avaruuden pääkaupungin luotsaaminen kiinnosti vain kolmea naista.

Varsinaisia hakijoita on 14, sillä Vantaan kaupungin kasvupalvelujohtaja Jaakko Niinistö, Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen ja Kuntaliiton johtaja Ilari Soosalu ovat antaneet suostumuksensa virkaan.

Mitä tämä tarkoittaa?

– Kunnanjohtajan virkaan ja valtuuston päätöksen mukaisesti muuhunkin virkasuhteeseen voidaan suostumuksensa nojalla ottaa sellainenkin henkilö, joka ei ole hakenut sitä, mutta jonka kelpoisuudesta on esitetty selvitys, Seinäjoen kaupungin hallintosihteeri Katja Kaunisto avaa asiaa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen (kok.) on hakemusten määrään tyytyväinen.

– Yli kymmentä odotettiin. Osa hakijoista oli yllätysnimiä, mutta toisaalta moni hakijaksi arvelevamme henkilö ei paikkaa halunnut. Hyviä hakijoita on paljon. Nyt selvitämme, kuka sopii parhaiten profiiliimme.

Kaupunginjohtajan valintaa luotsaava ohjausryhmä kokoontuu käsittelemään hakemuksia huomenna torstaina. Asiaan halutaan paneutua hyvin, sillä valittu johtaa kaupunkia seuraavat seitsemän vuotta.

– Luemme hakemuksia rauhassa. Arvelen, että noin kahdeksan kutsutaan haastatteluun. Yritämme aloittaa haastattelut lähiviikkoina. Niiden perusteella valitsemme luultavasti enintään kolme valtuustoryhmien haastatteluun, Heinonen kertoo hakuprosessista.

Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan huhtikuun kokouksessaan. Asiaa voidaan tarpeen tullen lykätä enintään kuukaudella.

Valitun toivotaan ottavan virka vastaan viimeistään syyskuussa, jolloin Seinäjokea vuodesta 2006 luotsannut Jorma Rasinmäki jää eläkkeelle.

Millaisen kaupunginjohtajan Seinäjoki haluaa?

– Tarvitsemme uutta verta ja vahvan johtajan, joka katsoo asioita eteenpäin ja vie Seinäjoen kokonaan uudelle tasolle.

 

Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue Eparista 26.2.2020 miksi ehdokkaat hakivat kaupunkipomon paikkaa ja millaisia kaupunginjohtajia he lupaavat olla.