Keskustorille ei saada paviljonkia vielä ensi kesänäkään – Karvalakkimallista halutaan vieläkin edullisempi

Toripaviljonki ei nouse Keskustorille kauppapaikan kolmantenakaan kesänä. Syynä on hintalappu, jonka summaa yritetään hivuttaa yhä alemmas.

Seinäjoen uudelle torille suunniteltu paviljonki ei valmistu ensi kesäksikään. Syynä on se, ettei vielä tiedetä, millainen ja minkä hintainen paviljonki halutaan.

Toripaviljongin suunnittelukilpailun voitti kesällä 2018 paikallinen arkkitehtitoimisto Oopeaa. Rakennuksen kustannusten arveltiin nousevan miljoonaan euroon. Korkean hinnan takia hanke pistettiin uudelleen arvioitavaksi ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Ensin rakennuksesta piirrettiin puolet edullisempi karvalakkimalli, mutta nyt kaupunkipäättäjät haluavat puolittaa tämänkin summan.

– Esitin viimeksi noin 400 000 euroa maksavaa rakennusta, missä ei ole kahvilaa. Siihen tulisi oikeastaan vain lava ja vessat. Taloustoimikunta piti tätäkin kalliina, kertoo Seinäjoen kaupungin kaupunkiympäristöjohtaja Juha Takamaa.

Mitä nyt?

– Asia on kesken. Pitää miettiä, miten tästä eteenpäin. Jos kustannuksia pitää vielä karsia, pelkona on, että keskelle toria nousee lato. Seuraavaa versiota paviljongista ei ole vielä suunniteltu.

Koska paviljonki torille saadaan?

– Jos olisi tehty nopeita päätöksiä, rakennus olisi valmistunut kesäksi. Nyt täytyy jatkaa suunnittelua, hyväksyttää se ja viimeistellä piirustukset. Ensi kesäksi paviljonki ei enää torille nouse, Takamaa toteaa.

Virpi Kupiainen-Ämmälä