Uutiset

Kirkonkellot soivat tänään rauhanpäivän kunniaksi

Lakeuden Ristin kellon koneiston on alkuperäinen, vuodelta 1960. Digitaalisesti toimiva kello on helppo käyttää. Alla oikealla näkyy kirkonkelloja soittava laite, jonka yllä lista soitto-ohjelmista. Vasemmalla on digitaalinen näyttö ja säätimet, joilla asetetaan kello oikeaan aikaan. Kesä- ja talviaikaan kello siirtyy automaattisesti.
  • Epari

Lakeuden ristin sekä Törnävän, Nurmon ja Ylistaron kirkkojen kellot soivat tänään kello 19. Samaan aikaan kirkonkellot soivat yli sadassa kirkossa ympäri maata Kansainvälisen rauhanpäivän kunniaksi.

Yhteinen kirkonkellojen soitto on Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden tapahtuma. Kirkonkellojen soittamisella on pitkät perinteet koko Euroopassa. Kellojen äänet ovat rytmittäneet sekä maallista että uskonnollista elämää: kellojen soittaminen kuuluu moniin seremonioihin, mutta soittamisella viestitään myös arkisesta ajankulumisesta.

Kellojen äänet herättävät meissä monenlaisia muistoja ja niiden ääni on monille tärkeä. Kellojen soittoon liittyvät tavat ja perinteet ovat osa sekä paikallista että eurooppalaista kulttuuriperintöä

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka