Kivistöntien ja Ruukintien kulmaan nousevalla liikuntahallilla päästään nostattamaan sykkeitä alkuvuodesta

Kivistöntien ja Ruukintien kulmassa alkoi kevättalvella liikuntahallin rakennus. Lähes yhdeksän kuukautta kestänyt urakka on pysynyt aikataulussaan ja valmistuu tammikuussa 2022.

Kaupungin rakennuttama Seinäjoen yhteiskoulun päärakennuksen eteläpäätyyn nouseva halli on saanut nimen Sykehalli.

–Nimessähän on pieni kaksoismerkitys. Me kun olemme SYK ja uudessa hallissa on tarkoitus nostattaa sykkeitä. Aika nopeasti se nimi lähti muodostumaan, kertoo yhteiskoulun rehtori Jari Noponen.

Kymmenen metriä korkean uudisrakennuksen koko on 2 025 neliötä, josta liikuntasali vie puolet. Hallin sisäkorkeus on seitsemän metriä.

Liikuntasalin lisäksi halliin tulee 6 pukukoppia, liikunnanopettajien työtilat sekä musiikin ja kuvaamataidon luokat.

Liikuntasali tulee muidenkin kuin yhteiskoulun ja samassa pihapiirissä olevan Kivistön koulun käyttöön.

Kaupungin liikuntatoimenjohtaja Jari Mäkelän mukaan se helpottaa ruohonjuuritason harrastustoimintaa etenkin junioreilla sekä palloilulajien salipulaa.

– Hallin lattiamateriaaliksi tulee matto, joka on erittäin monikäyttöinen usealle lajille. Matosta löytyy viivoitukset käytännössä kaikille palloilulajeille.

Varsinaista katsomoa ei halliin ole tulossa, joten ainakin yläsarjojen pelit pelataan muualla.

– Halusimme priorisoida kaiken lattianeliöihin, jotta saamme tarpeeksi ison salin liikunnalle ja harrastamiselle. Reunoille ja pienelle parvelle mahtuu kuitenkin jonkun verran yleisöä,

Halli valmistuu tammikuussa. Salivuorojen olisi tarkoitus lähteä pyörimään helmikuun alussa.

– Salivuorot tulevat hakuun liikuntapalveluiden normaalin hakujärjestelmän mukaan aina keväisin. Ensi kevään vuorot ovat haettavissa tämän vuoden loppuun mennessä, Mäkelä kertoo.

Halli on jaettavissa kolmeen osaan. Alkuun vain kaksi niistä tulee seurojen käyttöön.

– Hallin valmistuttua yhteiskoululla alkaa remontti, jonka vuoksi kouluruokailu siirtyy vuodeksi 2022 tänne uuden hallin puolelle yhteen osaan, Noponen lisää.

Uusi liikuntahalli nousee alkuvuodesta puretun Honkavaara-rakennuksen paikalle, josta löytyi luokkatiloja sekä kuntosali.

– Koulun nykyinen liikuntasali Tuomikadun puolella muutetaan ja peruskorjataan. Sinne tulee Honkavaaran korvaavat tilat, Noponen kertoo.

Uuteen halliin taas saadaan liikuntasalin lisäksi musiikin ja kuvaamataidon luokat.

– Näin saamme mahtavat olosuhteet taito- ja taideaineille. Musiikkiluokkaan tulee muun muassa studio- ja bänditilaa.

SYK:issä on paljon liikuntaa, sekä opetussuunnitelman pakollisia kursseja että valinnaisia. Monesti oppilaat ovat joutuneet liikkumaan ympäri Seinäjokea tilanpuutteen vuoksi.

– Mahtavaa, että nyt saadaan olosuhteet kuntoon myös omalla koululla, Noponen iloitsee.

Emilia Tuomikoski