Uutiset

Klopit boikotoivat lauantain SJK-pelissä – ”Futis ilman kannattajia ei ole mitään” -lakana näytetään toteen

SJK:n kannattajapääty loistaa tyhjyyttään lauantain pelissä ensimmäisen puoliajan aikana Kloppien järjestämän boikotin vuoksi. Kuva Samppa Toivonen
  • Epari

Kolme viikkoa sitten SJK:n valmentaja Jani Honkavaara ilmoitti Twitter-tilillään, ettei aio jatkaa joukkueen valmentajana enää ensi kaudella. Seura oli ilmoittanut, ettei aio käyttää Honkavaaran työsopimuksessa ollutta yksipuolista optiota ensi kaudesta.

Seuran mukaan option käyttämättä jättämiseen vaikutti ennen kaikkea se, ettei seuran asettamia tavoitteita oltu vielä saavutettu. Päätös option jatkosta olisi tehty vasta myöhemmin, mutta Honkavaara teki asiasta omat johtopäätöksensä.

SJK:n kannattajat ovat olleet erittäin pettyneitä ratkaisuun, sillä moni olisi halunnut Honkavaaran jatkavan seurassa. Niin sanottuun valmentajansirkukseen aletaan olla myös kyllästyneitä. Viime vuosina SJK:n valmentajat ovat seurajohdon päätösten vuoksi vaihtuneet tiuhaan tahtiin.

Lisää pettymystä aiheuttivat myös seurajohdon kommentit, joiden mukaan kyseessä ei ole kansanäänestyksen paikka, vaan ”se, joka maksaa, joutuu myös kantamaan vastuun siitä, että maksut suoritetaan ja sopimuksista pidetään kiinni.”

Seinäjokelainen Mark Wiltshear kertoo The Finnish Football Show -podcastissaan, että kommenttien vuoksi SJK:n kannattajat tuntevat itsensä petetyiksi ja aliarvostetuiksi.

– Nämä ovat niitä kannattajia, jotka ostavat erilaisia fanituotteita ja käyvät sekä koti- että vieraspeleissä. Klopit ovat aina olleet tärkeä osa SJK:ta. Nyt tuntuu siltä, ettei niin enää ajatella, Wiltshear avaa podcastissaan kannattajien tuntemuksia.

Tästä syystä kannattajaryhmä Klopit aikoo järjestää boikotin tulevassa SJK – FC Inter -pelissä lauantaina. Kannattajapäädyn suuri ja äänekäs joukko aikoo loistaa poissaolollaan ensimmäisen puoliajan aikana.

– Klopeilla oli kerran pelissä lakana, jossa luki, että ”Futis ilman kannattajia ei ole mitään”. Nyt kaikki näkevät, millaista jalkapallo on ilman kannattajia. Kannattajapääty tulee olemaan täysin tyhjä koko ensimmäisen puoliajan.

Wiltshear painottaa, ettei boikottiin ryhdytä valmentajavaihdoksen vuoksi. Se oli vain asia, joka laukaisi kaiken.

– On mielenkiintoista nähdä, miten jalkapalloyhteisö reagoi siihen ja ennen kaikkea, miten seura reagoi siihen, Wiltshear sanoo.

Emilia Tuomikoski

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka