Kohti kevättä peräluukku pystyssä – Keskikaupungin Kevät -tapahtuma elvyttää suositut peräkonttikirppikset

Satoi tai paistoi, kevät julistetaan alkaneeksi viimeistään silloin, kun vietetään Keskikaupungin kevättä. Tapahtuman uutuus on peräluukkukirppis.

 

Keskikaupungin kevät -tapahtuma herättää henkiin peräluukkukirppikset, joita Epari järjesti kymmenkunta vuotta sitten. Kirpputori on samalla paikalla kuin ennenkin eli Torikeskuksen sisäpihalla olevalla Kauppatorilla. Sinne mahtuu nelisenkymmentä autoa. Myyntipaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Paikka on ilmainen.

Peräkonttikirppis järjestetään perjantaina 12. huhtikuuta. Tapatuma alkaa kello 17. Autot päästetään ajamaan myyntipaikoille Torikadun suunnasta puolta tuntia aikaisemmin.

– Myynti tapahtuu auton peräkontista, mutta tavaraa saa levittää auton viereen pöydille, rekeille ja vilteille. Lähtiessä jokainen kerää roskansa pois, ohjeistaa Seinäjoen kauppakeskusten markkinoinnista vastaavan Marjo Pirhonen.

Kirpputori on tarkoitettu vain yksityishenkilöille.

– Nyt on hyvä aika pistää kevätsiivouksessa löytyneet turhat tavarat kiertoon. Uskon, että pyörät ja lasten kesälelut sekä kevätvaatteet ainakin menevät kaupaksi, Pirhonen vinkkaa

Kirpputorin, kuten koko tapahtumankin järjestelyn päävastuun kantaa Eparin kanssa Kauppaseinäjoki. Mukana tapahtumassa yrityksiä ja kaikki keskustan kauppakeskukset. Osa myymälöistä pitää ovensa auki kello 22 saakka.

- Tarkoitus on tuoda kaupungille kevätfiilistä. Perjantaina kauppakeskuksissa on luvassa musiikki- ja tanssiesityksiä. Tuttuun tapaan aleprosentit kasvavat illan pimentyessä, Pirhonen kertoo.

Yleisön pyynnöstä tartapahtuma jatkuu seuraavana päivänä. Päivä on kauppakeskuksissa nimetty lasten lauantaiksi. Torikeskuksessa esiintyy Miska Pressan Katti.

Epstorilla on jaossa ilmapalloja. Ne voi saada käteensä vaikkapa Pandalta, Kauppakamulta tai Onni Oravalta, sillä luvassa on hahmotreffit.

– Hahmot jakavat ilmaisia halauksia niin lapsille kuin aikuisillekin, Pirhonen lupaa.

 

Ohjelma: Perjantai 12.4.

Torikeskuksessa musiikki- ja tanssiesityksiä kello 18 alkaen. Mukana muun muassa Glow Dance, Studio De Dance ja Miloff Tanssiopisto. Samba Tropicalin kulkue kiertää kello 19, muut esitykset jatkuvat sen jälkeen. Tankotanssi esittäytyy kello 20 jälkeen. Musiikkia tarjoilee Dj.

Peräkonttikirppis Kauppatorilla kello 17-21. Autot saa ajaa torille kello 16.30.

Epstorilla esiintyy trubaduuri Jukka Järvenpää.

Lauantai 13.4.

Torikeskuksessa esiintyy Miska Pressan Katti kello 12 ja 14.

Epstorilla on hahmotreffit kello 11-15. Mukana on muun muassa Kauppakamu, Onni Orava ja Panda. Jaossa 300 ilmapalloa.

 

Teksti:

Virpi Kupiainen-Ämmälä
Lue lisää Keksikaupungin Keväästä Eparista 10.4.2019.