Koronaluvut laskuun – Lääkäri kiittelee asukkaita ohjeiden noudattamisesta

Koronaepidemia on tällä hetkellä hellittämässä otettaan Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Viime päivinä tartuntoja on ollut vain muutama päivässä.

Viime viikolla Etelä-Pohjanmaalla todettiin tartuntoja merkittävästi vähemmän kuin aikaisemmin. Sairastuneita on nyt yhteensä 151. Sairaalahoidossa on muutama potilas.

Sairaanhoitopiirissä ollaan tilanteeseen tyytyväisiä.

– Jos kehitys jatkuu suotuisana, palautuu sairaanhoitopiiri kiihtymistasolta perustasolle jo lähiaikoina, iloitsee ylilääkäri Matti Reikiaro.

Mies antaa kehuja alueen asukkaille, jotka ovat mitä ilmeisemmin noudattaneet sairaanhoitopiirin antamia koronantorjuntaohjeita.

– Uskomme, että myönteinen kehitys johtuu väestön vahvasta sitoutumisesta turvavälien noudattamiseen, hyvään käsi- ja yskimishygieniaan, kasvomaskien käyttöön ja riskialueille matkustamisen välttämiseen, Rekiaro selvittää.

COVID-19 -näytteitä on sairaanhoitopiirissä otettu kaikkiaan 35 742 kappaletta. Tällä hetkellä testin tulos selviää noin vuorokaudessa.

Koronan ilmaantuvuus on alueellamme 14 vuorokauden seurannassa 23,8/100 000 asukasta ja 7 vuorokauden seurannassa 7,3/100 000 asukasta. Viikon ajalta positiivisten näytteiden osuus on 0,54 kaikista otetuista näytteistä.

Virpi Kupiainen-Ämmälä