Koronatartunnat lisääntyvät huolestuttavasti – Ensi viikolla voidaan joutua siirtymään uudelleen perustasolta kiihtymisvaiheeseen

Koronatilanne on pahenemassa Etelä-Pohjanmaalla. Sairaanhoitopiirin alueellinen yhteystyöryhmä, niin kutsuttu koronanyrkki, kokoontuu ensi maanantaina pohtimaan onko alueella taas aika siirtyä epidemialuokituksessa perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut koronapandemian perustasolla 23. maaliskuuta lähtien.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistaina kaksitoista uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista kymmenen on peräisin ulkomailta. Tartunnoista osa liittyy Suupohjan alueen kolmen tuulivoimatyömaan työntekijöihin, osa muualla toimiviin kausityöntekijöihin ja osa sukulaisvierailuihin.

Valtaosa lähiviikkojen tartunnoista liittyy edellisiin tartuntoihin ja monet sairastuneet ovat olleet karanteenissa. Suurin osa tartunnoista on pystytty jäljittämään ja tartuntaketjut on saatu katkeamaan. Suurin tartuntarypäs on Seinäjoella Huhtalan päiväkoti, johon on toistaiseksi liittynyt 27 tartuntaa.

Koronakuolemia on alueella kaikkiaan 22. Osastohoidon tarve on noussut. Keskussairaalassa on hoidossa muutamia koronapotilaita, samoin alueen terveyskeskuksissa.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu yhteensä 55 tartuntaa. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 28,5/100 000 asukasta. Viimeisen viikon aikana on todettu 33 tartuntaa. COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu 96 829. Eilen tutkittiin 567 näytettä.

Virpi Kupiainen-Ämmälä