Kuka on kaupungin positiivisin? – mieti ja ilmianna oma suosikkisi

Ilmianna oma suosikkisi Vuoden positiivisimmaksi henkilöksi.

Seinäjoen positiivisin henkilö valitaan kolmatta kertaa. Vuonna 2017 K-Raudan kassamyyjä Ritva Rauman sai toistuvasti ilmiantoja loistavana ja positiivisena asiakaspalvelijana ja nousi listan kärkeen. Viime vuonna kaupungin positiivisimmaksi henkilöksi ylsi seinäjokelainen yrittäjä Ari Mäenpää, joka tunnetaan positiivisesta elämänasenteestaan niin työssä kuin vapaa-ajalla. Mäenpää on monille tuttu myös Seinäjoki-aiheisista lauluistaan, joissa hän kuvaa nuoruutensa lakeuskaupunkia.

Suositun äänestyksen järjestävät tänäkin vuonna kaupunkilehti Epari, Seinäjoen seudun nuorkauppakamari ja Etelä-Pohjanmaan kauppakamari.

– Tällaiselle palkinnolle on selvästi tilausta. Sen kertoo kahden aiemman vuoden vastaanotto ja äänestysinto, E-P:n kauppakamarin toimitusjohtaja Pertti Kinnunen toteaa.

– On mukava taas päästä pyöräyttämään kisa käyntiin. Asioita ja ihmisiä ei koskaan tuoda liikaa esiin positiivisen kautta.

Kilpailun kiertopalkintona toimii Seppo Karin taideteos Pieni puisto, jonka saa tänä vuonna kunniakirjan kera käsiinsä uusi Positiivisin seinäjokelainen.

– Lisäksi luvassa on roppakaupalla mainetta ja kunniaa, Kinnunen korostaa.

Viime vuonna kilpailussa nimettiin 113 seinäjokelaista, jotka tuottavat ympäristöönsä erityistä iloa. Listalla oli niin kirpputorin myyjiä, kätilöitä, eläkeläisiä, yksityisyrittäjiä, ravintoloitsijoita kuin urheilijoitakin.

– Tavoitteena on rikkoa viimevuotinen äänimäärä. Toivottavasti kaupunkilaiset lähtevät taas innolla mukaan myönteiseen kilpailuun, Kinnunen toivoo.

Näin äänestät

Vuoden positiivisinta henkilöä perusteluineen saa ehdottaa osoitteessa: www.etela-pohjanmaankauppakamari.fi/positiivisinseinajokinen.

Ilmiantoon aikaa on 29. marraskuuta saakka. Siihen mennessä ehdotetuista henkilöistä valitaan kymmenkunta finalistia. Voittaja julkistetaan 11. joulukuuta.