Muut

Kuperkeikkahiihdot ja 402 voittajaa

2,5-vuotias Lilja osallistui Kuperkeikkahiihtoisin äitinsä vanhassa villapuvussa. Kuva Laura Syväoja
  • Epari

Kuperkeikkahiihdot ovat siitä erikoinen hiihtokilpailu, että siinä jokainen osallistuja on voittaja. Aikaakin otetaan, mutta maaliin päästyä kaikki saavat kultaisen mitalin. Tänään mitaleita jaettiin Seinäjoen Urheilustadionilla 402.

Mitali ripustetaan hiihtäjän kaulaan, vaikka hän ylittäisi maaliviivan kannustajiensa vetämänä tai työntämänä. Joskus hiihtäjä on muutaman sadan metrin mittaisen suorituksen loppumetreillä niin uupunut, että huoltojoukkojen on nostettava kisailija syliin kannettava maaliin.

Epari, Seinäjoen Hiihtoseura ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Seinäjoen paikallisosasto ovat järjestäneet Kuperkeikkahiihdot 41 kertaa. Vuosien varrella kisoissa on hiihtänyt 32 000 lasta. Perinteikkäässä tapahtumassa on hiihtäjiä jo neljännessä polvessa.

Tämän jutun ohessa on kuvia kisapäivän tunnelmasta. Kuvia ja videoita löytyy myös Eparin Facebook-sivulta ja Instagramista hastagillä #epari, #eparimukana ja #kuperkeikkahiihdot. Lisää tunnelmakuvia ja tarkempi raportti kisapäivästä on luettavissa ensi keskiviikon Eparissa.

Teksti:

Virpi Kupiainen-Ämmälä

Kuvat: Laura Syväoja

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka