Uutiset

Kuperkeikkahiihdot kutsuvat ladulle

Onni Orava saa joka vuosi satoja halauksia hiihtäjiltä. Kuva Jouko Hänninen/Arkistokuva
  • Epari

Lumi ja ihana talvisää kruunaavat tämän vuoden Kuperkeikkahiihdot. Nyt voitelemaan sukset kuntoon!

Seinäjokisten lasten suurin hiihtokilpailu, Kuperkeikkahiihdot, järjestetään sunnuntaina 18. helmikuuta. Tänäkin vuonna Seinäjoen hiihtostadionille odotellaan noin 800 lasta kannustusjoukkoineen.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Seinäjoen paikallisyhdistyksen, Seinäjoen Hiihtoseuran ja Eparin järjestämä tapahtuma on pidetty jo 41 kertaa. Hiihtosuorituksia on vuosien aikana kirjattu noin 30 000. Tällä kerralla sarjat on vuosina 2009 – 2015 syntyneille. Nuoremmat tai vanhemmat voivat hiihtää ilman aikaa. Jokainen hiihtäjä palkitaan Eparin lahjoittamalla mitalilla.

Ilmoittautuminen alkaa kello 11.30. Tapahtuma alkaa kello 12.00. Hiihtoaika päättyy puolitoista tuntia myöhemmin.

– Hiihtäjiä on valtava määrä ja stadionnilla ja parkkipaikoilla on kova ruuhka. Siksi kaikkien ei edes kannata yrittää paikalle heti puoliltapäivin. Hiihtämään voi tulla silloin, kun on syömisten ja nukkumisten kannalta paras aika, selvittää Kivirikon perhekeskusohjaaja Elina Heinämäki.

Kilpailut juontaa itse oikeutetusti Masa Mäki-Reinikka, joka on tarttunut mikrofoniin yhtä poikkeusta lukuun ottamatta joka vuosi. Miehen tunnistaa vuosi toisensa jälkeen sinisestä piposta, joita Mannerheimin Lastensuojeluliitto teetti ensimmäisiin Kuperkeikkahiihtoihin vuonna 1977.

Kilpailun suojelijaksi on lupautunut Seinäjoen seurakunnan kirkkoherra Jukka Salo. Hän otti kunniatehtävän vastaan mielellään.

– Lasten liikkuminen on tärkeää. Se on myös hyvä tapa saada perheille yhteistä tekemistä. Porukassa liikkuminen on mukavaa. Tärkeää työtä tekevät myös ne vanhemmat, jotka tukevat lapsensa liikuntaharrastusta monella muullakin tavalla, Salo pohtii.

Stadionille saapuvat tuttuun tapaan myös Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan eläinhahmot ABC Apsi ja Onni Orava. Joukossa saattavat vilahtaa myös Seinäjoen kaupunginteatterin hahmot Varis ja Mimmi-lehmä. Kun karvaturreja on halailtu tarpeeksi, on aika siirtyä nauttimaan höyryävän kuumaa mehua ja makkaraa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka