Kuperkeikkahiihtojen synttäreillä oli 600 vierasta - katso kuvia!

Kuperkeikkahiihtojen 40-vuotissynttärit sujuivat tänään perinteiseen malliin. Jouppilanvuoden juurella oleva hiihtostadion täytyi vilinästä jo hyvissä ajoin ennen h-hetkeä. Ennen ladulle lähtemistä monen muksun oli ehdottomasti päästävä tapaamaan Onni Oravaa, Apsi Apinaa ja muita paikalla olleita maskotteja.

Tasan kello 12 ensimmäiset hiihtäjät ampaisivat matkaan. Parin tunnin aikana Kuperkeikkahiihdoissa sivakoi liki 600 lasta. Ensimmäisenä maaliviivan ylitti kuusivuotias Kimi Heikkilä Ilmajoelta. Mitalin hänen kaulaansa pujotti Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteeri Milla Kalliomaa. Hän oli saapunut juhlistamaan Kuperkeikkahiihtojen pyöreitä vuosia.

– Kalliomaa kertoi, että Seinäjoen Kuperkeikkahiihdot ovat yksi maan suurimmista tapahtumista, joiden järjestämisessä MLL on mukana. Kurperkeikkahiihtojen puuhajoukoissa ovat Seinäjoen, Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron yhdistykset.

– Tapahtuma tunnetaan liitossa Helsingissä asti. Hiihdot ovat tapahtuma, joissa koko kylä on mukana. Kaikki tapahtuu iloisesti leikkimielellä, Kalliomaa iloitsee.

Mehun jaosta ja makkaran myynnistä vastaavan MLL:n vapaaehtoisten apuna järjestelyissä oli tällä kerralla kymmenkunta turvapaikan hakijaa. He tarjoilivat hiihtäjille kuumaa mehua suut hymyssä. Nelivuotias Zaid touhusi mukana.

– Zaidia itkettää, kun hän ei ole päässyt kokeilemaan hiihtoa. Meillä ei ole välineitä. Pulkkailusta ja lumesta hän pitää kovasti, selvittävät pojan vanhemmat Lama ja Basem.

Lisää Kuperkeikkahiihtojen tunnelmista voit lukea ensi viikon keskiviikkona 24.2.2 ilmestyvästä Eparista. Enemmän kuvia ja videoita löydät Eparin Facebook-sivulta.

Teksti: Virpi Kupiainen-Ämmälä