Lippuralli tulee taas – Juniorijoukkueille tarjotaan mahdollisuus varainkeruuseen

Lippuralli on erinomainen keino juniorijoukkueiden varainkeruuseen.

 

Viime vuonna Solar Soundin promoottori Tommi Mäki keksi idean: Tapahtuman lipunmyyntiä voidaan vauhdittaa samalla, kun tarjotaan alueella toimiville juniorijoukkueille mahdollisuus kerätä rahaa ja muita kannusteita. Kaikki voittavat ja taustalla on vahva halu auttaa alueen junioriurheilua.

Mukaan järjestelyihin pyydettiin kaupunkilehti Epari.

– Ajatus tuli vain vähän liian myöhään. Mukaan ehti kolme joukkuetta. Voittanut joukkue keräsi itselleen todella hyvän potin, Mäki kertoo.

Viime vuonna voittajaksi rynnisti SPV:n B-tyttöjen joukkue. Salibandyjoukkueen urheilijat myivät yhteensä 120 lippua. Rahaa myydyistä lipuista kertyi joukkueen kassaan 1 560 euroa.

– Lisäksi joukkueelle maksetaan bonus sijoituksen mukaan, joten loppusumma kasvaa tuotakin isommaksi, Mäki muistuttaa.

Palkinnot ovat merkittävät ja rahaa kertyy nopeasti joukkueelle. Solar Soundin liput sen sijaan ovat monena vuonna myyty loppuun.

– Taustalla on aidosti halu auttaa junioriseurojen varainkeruussa. Sitä kautta autamme seurojen kasvatus- ja kehitystyötä.

Lippuralli järjestetään myös ensi vuonna Solar Soundin ja Eparin yhteistyönä.

Jokaisesta myydystä kolmen päivän ennakkolipusta joukkue nappaa kassaansa 10 euroa. Joukkueiden ilmoittautumisia otetaan vastaan joulukuun 20. päivästä tammikuun 20. päivään saakka. Kisa alkaa tammikuun 22. päivä.

– Joukkueiden minimimäärä on 20. Tänä vuonna määriä ei asetettu. Jos joukkueita ei tule niin paljoa mukaan, niin Lippuralli kyllä järjestetään, mutta bonuksia sovitellaan määrän mukaan.

Jos kilpailijamäärä täyttyy, saa ensimmäiseksi tullut joukkue kassaansa lippuprovikoiden lisäksi 2 000 euroa. Toiseksi tullut palkitaan 1 000 euron palkinnolla ja kolmas 500 eurolla.

Joukkueet voivat edustaa, mitä lajia tahansa.

– Painista kaunoluisteluun tai cheerleadingiin ihan yhtälailla kuin salibandysta jääkiekkoon. Mukaan voi myös tulla minkä tahansa kunnan joukkueet, Mäki kannustaa.

Teksti: Laura Syväoja

Lue koko juttu Eparista 20.12.2017.