Loppuiko talvi ennen kuin se edes alkoi? – Kuperkeikkahiihdot joudutaan perumaan huonon lumitilanteen takia

Kuperkeikkahiihdot joudutaan perumaan huonon lumitilanteen takia. Lasten oli tarkoitus päästä ottamaan mittaa toisistaan tämän viikon sunnuntaina. Voimakas vesisade aiheutti kuitenkin se, että hiihdot joudutaan perumaan.

Joupiskan tekonurmikenttä, missä hiihdot olisi jälleen pidetty, oli jo maanantaina lähes lumeton. Vihreä ruohomatto näkyi monin paikoin. Sääennustukset eivät lupaa uutta lunta kuluvalla viikolla. Pientä pakkasta saattaa olla luvassa, mutta se ei riitä. Nykyisessä kunnossa kentälle ei voi edes ajaa lisälunta.

Seinäjoen hiihtoseuran edustaja Jaakko Rajala, kaupungin kunnossapitopäällikkö Jari Mäkelä ja latuhoitaja Pertti Lahti tekivät maanantaina yhteisen päätöksen Kuperkeikkahiihtojen perumisesta.

Ensimmäisen kerran Kuperkeikkahiihdot kisattiin vuonna 1977. Nyt olisi ollut vuorossa 44. kerta. Tapahtuma on peruttu aikaisemmin vain kerran, vuonna 1978. Lunta ei yksinkertaisesti ollut. Seuraavaan vähälumiseen talveen vuonna 1989 oli varauduttu paremmin. Silloin lunta koottiin autoilla tapahtumapaikalle 30 kuorman verran. 2014 lumen vähäisyyttä paikattiin edellisen vuoden lumivarastoilla.

Varapäivää hiihdoille ei ole varattu. Kuperkeikkahiihtojen järjestät, Epari, MLL, SHS ja Eepee, palaavat tapahtuman tiimoilta laduille jälleen ensi vuonna.