Loppusuoralla ollaan! Vielä on paljon työtä, mutta vappua juhlittaneen uudella Keskustorilla

Seinäjoki saa uuden sydämen, kun kolmisen miljoonaa maksava Keskustori valmistuu huhti-toukokuun vaihteessa. Tarkkaa päivää ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta toiveena on, että vappuna torilla on jo täysi meno päällä.

 

Torin urakoinut Rakennus K. Karhu Oy luovuttaa valmiin työmaan kaupungille 15. maaliskuuta. Sen jälkeen alkaa torin sähköistys.

Ohikulkijan silmään torilla on vielä paljon tekemistä, mutta Rakennus K. Karhu Oy:n vastaava työnjohtaja Lauri Kyntäjä luottaa siihen, että tori on luovutuskunnossa kuuden viikon kuluttua. Osa viimeistelytöistä voidaan kuitenkin tehdä vasta keväämmällä.

– Liittymien asfaltointi ja kasvien istutukset on pakko tehdä ilman lämmettyä. Kahvilarakennuksen ympäristö jätetään tässä vaiheessa tekemättä, Kyntäjä selventää.

Keskustorin laidalle tulevan paviljonkikahvilan rakennusaikataulu ei ole selvillä. Miljöötä koristava, liki viisimetrinen Horsma-teräsveistos sen sijaan kukkii torin laidalla jo avajaisissa. Toria koristaa myös Yrittäjä-Jussi -patsas, joka siirretään torille entisen kauppaoppilaitoksen puistosta.

Alun perin Keskustorin piti valmistua joulunavajaisiin. Työ viivästyi, koska rakenteista haluttiin tehdä alkuperäisiä suunnitelmia kantavammat.

Keskustorin kesän myyntipaikat ovat nyt jaossa. Hakuaika päättyy huomenna torstaina. Into Seinäjoen kaupunkikeskustan kehittäjä Niina Koskipalo on saanut pöydälleen tähän mennessä toistakymmentä hakemusta. Osa niistä joudutaan hylkäämään, sillä esimerkiksi kahvilatoimintaa ei paviljongin lisäksi myönnetä kuin yhdelle yrittäjälle.

Koskipalon mukaan torille tarvitaan perinteisiä marja- ja vihannesmyyjiä ja uusia tulokkaita.

– Torille on tulossa pieniä ruokakojuja. Se on muuallakin trendi. Ihmiset eivät halua enää pelkästään grilliruokaa, vaan nappaavat mukaansa eksoottisia herkkuja.

 

Teksti:

Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue koko juttu Eparista 30.1.2019.