Luonto ja fantasiametsä valloittavat Aalto-keskuksen – Aalto Aesthetics herättää rakennukset eloon

Aalto-keskus valjastetaan pyhäinpäivänä eri aisteja kutittelevaksi ulkoilmatapahtuma-areenaksi lauantaina. Video-, valo- ja äänitaiteen tapahtuma Aalto Aestheticsin tämän vuoden teema on muuttuva luonto ja fantasiametsä.

Aalto Aestheticsissa valaistaan useat osat Aalto-keskuksen kokonaisuudesta teeman mukaisesti: heijastuspintoina toimivat kaupungintalo, kaupunginteatteri, Lakeuden Risti, Aallon kirjasto sekä Apila-kirjasto. Lakeuden Ristin Kirkon sisätilat ovat tänä vuonna poissa käytöstä koronatilanteen vuoksi.

Tapahtuman musiikkia sisältävät tapahtumat on siirretty Seinäjoen kaupunginteatterin tiloihin. Lau Naun ja Rasmus Hedlundin ambient-musiikkia sisältävät esiintymiset sekä seinäjokelaisen Laitakaupungin orkesterin esiintyminen on turvallisuussyistä yleisömäärältään rajoitettu ja niihin vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

Sisätilojen yleisömäärä on 50 henkilöä, mutta esiintymisiä on mahdollista seurata myös ulkopuolelta: Kansalaistorille avautuville ikkunoille rakennetaan tätä varten äänentoisto. Esiintymiset myös välitetään live-streamina Seinäjoen kaupungin Youtube-kanavalla.

Koska Alvar Aalto oli tunnettu kulinaristi, valotaidetta ja musiikkiesityksiä täydennetään viime vuoden tapaan lähialueen ruokakulttuurilla. Seinäjoen kaupungintaloon pop up -ravintolapöydän kattaa viime vuoden tapaan Äärellä-ravintola.

Aalto Aesthetics on ilmainen tapahtuma ja on keräänyt syksyn sateista huolimatta paljon väkeä. Tänä vuonna järjestyksenvalvojat ohjaavat yleisön kulkua alueella erityisen tarkasti koronatilanteen vuoksi.

Tapahtuman tuottaa Seinäjoen elävän musiikin yhdistys yhdessä paikallisten media- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa. Järjestäjät toivovat, että yleisö saapuisi alueelle joustavasti ja kiireettömällä aikataululla: valot syttyvät kello 17 ja ne ovat päällä kello 22 saakka. Selmu myös pyytää ihmisiä kunnioittamaan pyyntöä riittävistä turvaväleistä ja suosittelee kasvomaskin käyttöä.

Seinäjoen seurakunta on osaltaan päättänyt pidättäytyä järjestämästä avoimia kokoontumisia sisä- ja ulkotiloissa 31. lokakuuta saakka.