Maanantai aamuna täytyy syntyä uudelleen – Räppäri Henrikki kertoo tuoreella sinkullaan uudelleen syntymisestä ja alusta aloittamisesta

Kun Paavo Saikkosen idylli murtui, hän loi itsensä uudelleen ja nousi lavalle RAP-artistina nimeltä Henrikki.

Vuosikymmenen alkupuolella Paavo Saikkonen oli naimisissa. Hänellä oli vaimon kanssa punainen tupa ja perunamaa. Pihassa tönötti komea auto. Päivätyöt rullasi niinkuin ne rullaavat valtaosalla suomalaisista. Kaikki oli simppeliä ja yksinkertaista. Sellaista tavallista elämää, jota useimmat tavoittelevat.

– Siinä oli vähän sellainen meininki, että tällä systeemillä painetaan elämä tylsästi päätyyn saakka. Perusarkea hamaan loppuun asti, Saikkonen kertoo.

Paavolla oli kuitenkin unelma, josta ei juurikaan puhuttu. Hän janosi keikkalavoille ja halusi tehdä musiikkia. Se ei kuitenkaan tuntunut mahtuvan silloiseen elämään. Oli se vähän naivikin ajatus. Iso mies. Silloinkin jo yli 30-vuotta vanha.

– Ajattelin, että unelmien aika on jo ohi. Luulin, että voisin vain luopua siitä unelmasta ja jättää sen toteuttamatta. Oli muka kaikkea tärkeämpää.

Äkkiä elämä kuitenkin mullistui täysin. Paavon äiti kuoli ja vaimo vaihtoi lennosta toiseen mieheen. Elämä oli kalibroitava kokonaan uusiksi. Piti miettiä, mitä siltä oikeasti halusi.

Paavo tajusi, että samaan aikaan, kun elämältä oli hävinnyt pohja, oli hänellä nyt mahdollisuus lähteä tavoittelemaan kaikkia niitä asioita, jotka hän oli aikaisemmin jättänyt tekemättä.

Nyt oli aika syntyä uudestaan. Vuodesta 2018 hän on julkaissut omaa musiikkiaan artistinimellä Henrikki. Katalogiin kuuluu 7 singleä ja yksi EP.

Halu keikoille on ollut alusta asti kova. Henrikki ei halua olla pelkkä Spotify-räppäri. Ensimmäiset nousut lavoille oli tarkoitus aloittaa juuri ennen korona-aaltoa. Odotusaikana ei kuitenkaan ole maattu laakereilla, vaan valmistauduttu tulevaan.

– Etsin itselleni hyvän DJ:n, jonka kanssa kelpaa lähteä keikoille nyt, kun rajoitukset hellittävät. Hankin meille PA-kamat ja olemme treenanneet korona-aikana keikkasetin niin hyvään tikkiin kuin mahdollista, Henrikki valottaa.

Myös uusin single on tehty nimenomaan keikkoja ajatellen.

– Päätin, että vaikka keikkoja ei pääsisikään heti tekemään, niin se ei saa estää niiden fiilistelyä! Halusin kiteyttää kappaleeseen sen stadionfiiliksen, josta olen unelmoinut alusta asti.

Biisi on vähän kuin ennustus.

– Kun mä pääsen vetämään just tän biisin monituhatpäiselle yleisölle, niin tiedän, että olen ainakin elänyt!

Rokkiuskottavuuttakin biisistä löytyy. Kitarat julkaisulle on soittanut legendaarinen kitaristi Alexander Kuoppala, joka tunnetaan Children of Bodomin neljältä ensimmäiseltä albumilta, ja sittemmin sekä Timo Rautiaisen että Valonkantajat-yhtyeen riveistä.

– Woo oo oo ooo, oon syntyny uudestaan. Woo oo oo ooo, voin alusta alottaa, Henrikki laulaa Syntynyt uudestaan kappaleella.

Kappaleen pääset kuuntelemaan täällä https://www.youtube.com/watch?v=cYp1cK-bwkI.