Maistuisiko hämähäkkikeksi tai haamubanaani? – Halloweenin hurjat herkut valmistuvat helposti

Halloweenia ei ole suomalaisessa almanakassa, mutta sitä vietetään lokakuun viimeisenä päivänä. Tänä vuonna halloween osuu mukavasti lauantaille, joten on hyvää aikaa koristella ja valmistaa kauhujuhlaan teemaan sopivia herkkuja.

Halloweenin juhlintaan kuuluvat kurpitsat, kepposet, noidat, hämähäkit, haamut ja muut hirvitykset. Nämä saavat näkyä myös tarjoiluissa. Eri asia sitten on uskaltaako mustia, oranssisia tai verenpunaisia herkkuja maistaa.

Ilmajoen Palokylän koulun vanhempainyhdistys on kehittänyt halloweeniin sopivia herkkuja. Yhdistys on jakanut ohjeet niiden tekoon Facebookissa omilla sivuillaan.

– Olemme tavallisesti järjestäneet lapsille suositun diskon. Tänä vuonna sitä ei koronarajoitusten takia voitu pitää, mutta halusimme keksiä lapsille muuta kivaa. Olemme jakaneet tällä viikolla Facebookissa ideoita kokkailuun, koristeluun ja leikkimiseen, selvittää vanhempainyhdistyksen sihteeri Henna-Maija Pihlajaniemi.

Näin valmistuvat hurjat herkut

Hämähäkkikeksit:

Oreo tai Domino-keksejä

Snören-lakunauhaa tai lakumatto

Avaa keksi ja asettele noin 2 cm pituiset lakut jaloiksi. Laita keksin kansi kiinni. Sulata valkosuklaata ja pursota silmät hämähäkille. Laita vielä pienet lakupalat valkosuklaan päälle silmiksi.

Muumionakit:

Sulata lehtitaikinalevy ja kauli hieman ohuemmaksi. Leikkaa veitsellä noin 1 cm levyisiä soiroja pituussuunnassa. Kääri taikina nakin ympärille. Voitele kananmunalla. Paista uunissa 225 c noin 10-15 min. Voit tehdä silmät sulatetulla suklaalla.

Kikattavat kurpitsat:

Kuori mandariini. Leikkaa tuorekurkusta pieni viipale ja laita mandariinin keskiosaan tummapuoli eteenpäin. Sulata 100 g tavallista suklaata, laita jäähtynyt suklaa pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmaa hieman auki. Koristele suklaalla mandariinille kasvot.

Hurjat hampaat:

Pese ja halkaise omena 4 osaan. Ota yksi osa ja leikkaa lohkon keskelle viipale niin, että jäljelle jää suuaukko. Paina veitsellä sisäreunoihin kolot joihin voit upottaa kurpisansiemeniä tai mantelilastuja hampaiksi.

Haamubanskut

Leikkaa kuorittu banaani kahtia. Voit upottaa banaaniin paperipillin jolloin saat hauskan banaanitikkarin. Koristele sulatetulla suklaalla banaanille hauskat kasvot. Pyydäthän aikuisen apua suklaan sulattamiseen.

Ohjeita kauhuaskarteuluun

Kummitus tikkarit:

Tikkareita ja valkoinen nenäliina tai muu ohut valkoinen paperi.

Leikkaa yhdestä nenäliinasta kulmat pyöreiksi. Laita pieni määrä liimaa tikkarin suojakääreen päälle ja liimaa kummituksen kaapu tikkarin päälle. Piirrä kummitukselle kasvot tussilla. Tikkarit saat pysymään pystyssä esim vesimelonissa tai tuorekurkussa.

Lepakkopilli:

Tee mustalle paperille lepakon kuva. Leikkaa kuvio irti ja piirrä silmät ja hampaat. Valkoisella tussilla saat näkyvimmän kuvion. Teippaa lepakko pilliin ja nauti Kauhian Kylmä Kola!

Yhteistä tekemistä ulos

Pelottava piiloleikki:

Perinteinen piiloleikki, mutta leikitään pimeän tullen. Yksi leikkijöistä valitaan etsijäksi, hän peittää silmänsä ja laskee kahteenkymmeneen. Tällä välin muut etsivät taskulamppujen avulla itselleen piilopaikan ja sammuttavat valonsa. Etsijä lähtee oman lamppunsa avulla etsimään muita leikkijöitä. Kun kaikki ovat löytyneet, vaihdetaan etsijää ja aloitetaan leikki alusta.

Virpi Kupiainen-Ämmälä