Manserock taipuu jazziksi Vanhan Paukun festivaaleilla

Lapuan Vanhan Paukun Festivaali tarjoaa festivaaliyleisölle jotain ihan uutta kun Eppu Normaali taipuu swingiksi ja Popeda salsaksi.

Uusien yhdistelmien taustalla on tamperelainen Torvikopla Big Band.

Yhtyeen kanssa lavalle astuu Miljoonasateesta tuttu lapualaislähtöinen tamperelaismuusikko Heikki Salo. Lavalla nähdään myös Torvikoplan vakituiset laulusolistit Jari Latva-Teikari ja Kerttu

Suonpää. Kokoonpano esiintyy festivaaleilla lauantaina.

– Olemme joka vuosi pyrkineet tuomaan ohjelmistoomme jotain uutta ja yllättävää. Tässä on sellainen kokoonpano ja kattaus musiikkia jota ei ole ennen näillä lakeuksilla päästy kuulemaan, festivaalin promoottori Mika Pihlainen hehkuttaa.

Torvikopla on tamperelainen noin 20-henkinen jazzorkesteri, jonka viimeisin albumi ”Outoon valoon” on täynnä manserockin klassikoista big bandille räätälöityjä versioita. Se sekoittaa luovasti musiikkityylejä, mutta saa tukevan selkänojan kahdesta perinteestä eli manserockin roheasta särmikkyydestä ja big band -musiikin tyylikkäästä charmista.

Mukana on sovituksia esimerkiksi Eppu Normaalin, Popedan, Juice Leskisen, Kasevan, Kari Peitsamon ja Tabula Rasan kappaleista. Tyylilajit vaihtelevat funkista swingiin ja rapista balkaniin. Torvikopla Big Bandin kapellimestarina toimii Maiju Virtanen.

Uusia kykyjä esittelevä Ämyriklubi saa myös jatkoa osana festivaalin perjantaita. Tänä vuonna Ämyriklubilla esiintyvät Coveron, Neiti Rubinstein, Qata, Pohjoinen uni ja One of a Kind. Festivaalin aikaisempien artistikiinnityksien joukkoon kuuluvat muun muassa Kolmas Nainen, Elonkerjuu, Neljänsuora, Softengine ja PistePiste.

Vanhan Paukun festivaali järjestetään 1.-2.8. Lapuan Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa.