Uutiset

Mansikkaa viime vuotta paremmin

Mansikkasesonki alkaa. Marika Rinta-Tassi odottaa parempaa mansikkasatoa kuin viime vuonna, vaikka sato on hieman myöhässä. Kuva Liisa Rinta-Tassi
  • Epari

Viileä alkukesä on viivästyttänyt mansikkasatoa. Punainen c-vitamiinipommi on poimittavissa pari viikkoa normaalia myöhemmin.

Viileästä alkukesästä huolimatta Rinta-Tassin tilalla Kurikassa odotetaan parempaa mansikkasatoa kuin viime vuonna. Rinta-Tassit viljelevät Polkaa, joka on Suomessa päälajike.

– Olemme kokeilleet muitakin lajikkeita, mutta Polka on kestävä ja hyvänmakuinen. Viime kesänä mansikat loppuivat kesken, mutta nyt on tulossa parempi sato, Marika Rinta-Tassi kertoo.

Mansikka on kypsynyt rauhalliseen tahtiin, mutta Rinta-Tassin mukaan sesonki alkaa tällä viikolla.

– Olemme kutsuneet töihin kuusi naista Ukrainasta ja lisäksi muutamia paikallisia poimijoita. Yhteensä meillä on poimintakauden aikana 15-25 työntekijää, kaikki naisia. He ovat ahkeria ja näppäräsormisia työntekijöitä, Rinta-Tassi kehuu.

Sadon viivästymisen vuoksi koululaisten kesätyö jää lyhyemmäksi kuin normaalisti. Koulut alkavat Kurikassa jo 8. elokuuta, kun mansikanpoiminta vielä jatkuu.

Osa mansikkasadosta menee lähistölle Kurikan kauppoihin, mutta eniten myydään suoraan tilalta.

– Mansikan hinta vaihtelee jonkin verran sesongin aikana, mutta hinta on noin 35 euroa viiden kilon laatikolta, Rinta-Tassi arvioi.

Kuluttajien kiinnostus lähiruokaan on lisännyt mansikan myyntiä. Itsepoimintaa aloitellaan Rinta-Tassin tilalla parin viikon päästä.

– Lähellä tuotetun mansikan etuna on laatu ja tuoreus. Tuote ei kierrä tukkuportaassa, vaan se on ostajalla heti poimintapäivänä, Rinta-Tassi muistuttaa.

Teksti: Outi Rantala

Lue artikkeli 19.7.2017 Eparista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka