Menikö jo ihan ufoiluksi? – Seinäjoki julistautui avaruuden pääkaupungiksi

– Seinäjoki, avaruuden pääkaupunki, vastaa Tuula Kujala puhelimeen Seinäjoen kaupungin vaihteessa. Sama linja jatkuu, vaikka puhelua käännellään kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäelle asti. Nokkamies on mielellään mukana tänään alkaneessa markkinointikampanjassa, jonka mukaan Seinäjoki on nyt avaruuden pääkaupunki. Mistä ihmeestä oikein on kyse?

– Seinäjoella on tilaa kaikelle hyvälle. Vaikka kaupunki tunnetaankin sitä ympäröivästä avaruudesta, nyt puhutaan tilasta sanan kaikissa merkityksissä. Täällä rohkeus, asenne ja halu tehdä unelmista totta ovat aina olleet maailmanluokkaa. Avaruuden pääkaupungissa tehdään eikä meinata, selvittää Seinäjoen markkinointipäällikkö Anu Männikkö.

Kampanja sai alkunsa kaupunkilaisille tehdystä kyselystä, jossa tiedusteltiin, mille kaikelle Seinäjoella on tilaa. Vastaukset toivat esiin monia hyviä asioita ja heijastelivat positiivista asennetta. Männikkö uskoo siksi, että asukkaat lähtevät avaruusmatkalle mielellään.

– Avaruuden pääkaupungissa on tilaa uusille ideoille ja reippaalle tekemiselle. Lakeudella on tilaa maantieteellisessä mielessä, mutta myös sanan kaikissa muissakin merkityksissä.

Sosiaalisessa mediassa markkinointikampanja on herättänyt tunteita puolesta ja vastaan. Osa pitää kampanjaa superonnistuneena, osa taas kyselee maksaako hullun idean toteuttaminen tähtitieteellisiä summia.

Avaruusaseman tukiasemalla, puhelinvaihteessa, on sama tuntuma asukkaiden mielipiteistä.

– Osa ei puhu mitään, osa nauraa ja osa suuttuu. Yksi iski luurin korvaan, kertoo Tuula Kujala.

Kujala kollegoineen kertoo kaupungintalolle soittaneille viikon ajan, että puheli tuli avaruuden pääkaupunkiin.

– Yksi asiakas sanoi, että terveisiä sitten täältä kuusta, Kujala nauraa.

Teksti:

Virpi Kupiainen-Ämmälä

>>>>>>> Stashed changes