Uutiset

Mitä tekisit, jos saisit 40 000 euroa Seinäjoen kehittämiseen? – Osallistuvassa budjetoinnissa kaupunkilaiset pääsevät vaikuttamaan veroeurojen käyttöön

Onko Seinäjoen Keskustori mielestäsi jo valmis vai budjetoisitko rahaa sen kehittämiseen? Kuva Tanja Korpela
  • Epari

Seinäjokelaiset, yli 13-vuotiaat asukkaat voivat äänestää, miten kaupungin budjetista käytetään 40 000 euroa.

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Osallistuvan budjetoinnin taustalla on ajatus suorasta ja osallistuvasta demokratiasta, jossa asukkaat päättävät, miten kaupungin käytössä olevia julkisia varoja käytetään.

– Nyt kannattaa osallistua! Tehdään yhdessä parempaa ja toimivampaa kaupunkia, joka on asukkaiden näköistä, kannustaa vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila.

Asukasbudjetissa äänestetään teemapaketeista, jotka on koottu keskustan kehittämiskyselyn vastauksista. Kyselyyn vastasi noin 1500 kaupunkilaista.

Teemapaketit vastaavat asukkaiden toiveisiin viihtyisyyden ja toiminnallisuuksien parantamiseksi. Toiveena nousi esiin myös jokirannan tiiviimpi kytkeminen ydinkeskustaan, minkä vuoksi osa ehdotuksista sijoittuu Koulukadun varrelle.

Äänestämään pääsee kirjautumalla meidan.seinajoki.fi-sivustolle vahvalla tunnistautumisella tai MPASSid-kirjautumisella (Wilma-tunnukset). Äänestys on avoinna 7. marraskuuta saakka.

Asukkailla, joilla ei ole mahdollisuutta äänestää verkkosivuilla, järjestään opastusta keskiviikkona 27.10. ja torstaina 28.10. kello 14-18 Seinäjoen kaupungintalon ala-aulan infossa. Äänestämistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Äänestyksen voittajat julkistetaan marraskuussa Seinäjoen kaupunki toteuttaa äänestyksessä eniten ääniä saaneet ideat tämän ja ensi vuoden aikana.

– Tavoitteena on rakentaa asukasbudjetista vuosittainen käytäntö verovarojen suunnitteluun ja toteutukseen. Meille on tärkeää, että myös lapset ja nuoret pääsevät äänestämään. Toivottavasti mahdollisimman moni seinäjokelainen innostuu asukasbudjetista ja käy äänestämässä sivustolla, sanoo Mattila.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka