Musiikkijuhlien piti avata kesän festarikausi – koronatilanne vesittää uuden oopperan lapuanliikkeestä

Ilmajoen Musiikkijuhlien uusi kantaesitys, Hiljaiset perivät maan – ooppera lapuanliikkeestä, siirtyy kesäkuulle 2022.

Uutta kotimaista oopperaa on valmisteltu tulevalle kesäkuulle. Jatkuvan koronatilanteen vuoksi teos joudutaan siirtämään vuodella eteenpäin.

Hiljaiset perivät maan esitetään Ilmajoella 9.6.2022. Teoksen libretosta ja ohjauksesta vastaa Tuomas Parkkinen, sävellyksestä Jukka Linkola.

– Teimme jo viime keväänä raskaan päätöksen musiikkijuhlien siirtämisestä. Emme olisi koskaan uskoneet, että olemme samassa tilanteessa jälleen tänä keväänä. Nyt on vain pakko uskoa valoisampaan tulevaisuuteen, toiminnanjohtaja Sari Hanka sanoo.

Voimassa olevasta tilanteesta johtuen oopperan kannalta tärkeitä harjoituksia ei pystytä järjestämään, jolloin teoksen valmistuminen kesäkuuksi on mahdotonta.

– Oopperaa voimme harjoitella vain koko isolla esiintyjäjoukolla yhdessä ja lopputulosta esitetään aina suurelle yleisölle. Tämä ei ole nyt mahdollista. Asiakkaiden lunastamat lipputilaukset sekä tekemät varaukset siirtyvät automaattisesti seuraavalle kesälle, Hanka toteaa.

Hän lisää, että Musiikkijuhlat elävät kiinni tässä ajassa, ja että elokuun ensimmäisellä viikolla Ilmajoella pääsee nauttimaan elämyksellisistä konserteista.

– Tiedotamme konserttiohjelmasta myöhemmin lisää.