Muuttumisleikki korvasi valmistujaisjuhlat – Opiskelijasta kuoriutui sädehtivä kaunotar

Koko opiskeluajan Siiri Kontteli haaveili suurista valmistumisjuhlista, mutta saikin koronan takia muuttumisleikin prinsessapäivän.

Seinäjoen ammattikorkeakoulusta tradenomiksi valmistuneen Siiri Konttelin pettymykseksi yhtä hänen elämänsä tärkeimmistä etapeista pystytään koronan takia kuitenkin juhlimaan vain pienessä perhepiirissä.

Kontteli halusi silti palkita työnsä hemmottelupäivällä. Kun hän näki ilmoituksen Eparin yhteistyökumppaneineen järjestämästä muuttumisleikistä, hakemuksen kirjoittamista ei tarvinnut kauan empiä.

– Raskaan uurastuksen päätteeksi itsensä hemmottelu on enemmän kuin ansaittua. Olisi ihana päästä laitettavaksi niin, ettei siitä tarvitsisi itse stressata. Jokainen nainen ansaitsee edes yhden päivän prinsessana, Kontteli kirjoitti.

Sitä saa, mitä tilaa. 22-vuotias Kontteli pääsi Eparin muista muuttumisleikeistä tutun tiimin hemmoteltavaksi. Tällä kerralla ei haettu rajua muutosta tyylistä toiseen, vaan muuttujalle haluttiin loihtia kokonaisuus, missä Kontteli voisi oikeassakin elämässä saapua valmistumisjuhlaansa.

Ensimmäisenä muuttuja istui kampaaja Jaana Kankaan eteen.

– Annoin melko vapaat kädet. Sanoin, että kaikkea muuta saa tehdä, mutta ei lyhentää paljon, koska minulla on hiustenkasvatusprojekti menossa. Väriksi en halunnut punaista, Kontteli kertoo.

Kangas päätyi saksimaan vain huonoja latvoja. Konttelin kylmä hiusten sävy vaihtui lämpimämpään. Valoista ilmettä lisättiin raidoituksella. Lopputulos kruunattiin nykymuodin tapaan rennolla nutturalla.

Seuraavaksi vuorossa oli Sari Mendezin toteuttama meikkaus. Mendelz keskittyi tuomaan nostetta muuttujan hieman alaspäin laskeutuville silmäluomille. Illuusio avarammasta katseesta saatiin aikaan luomivärin oikealla asettelulla, lisäripsillä ja kulmakarvojen harjaamisella ylöspäin.

– Maskin käytön aikana huomio meikissä on keskittynyt silmiin. Liimattavien lisäripsien käyttö on lisääntynyt, mutta nyt halutaan luonnollisuutta tuuheiden ja ylipitkien ripsien sijaan. Kulmamuoti sen sijaan on luonnollisen tuuhea, Mendez selvittää.

Valmistumismeikeissä Mendez kehottaa kiinnittämään huomiota kokonaisuuteen: värimaailman tulisi olla yhtenäinen.

– Jos käyttää lämpimiä sävyjä silmämeikissä, niin myös huuli- ja poskipunan väri tulisi olla lämmin eli esimerkiksi persikka. Varjostuksilla ja korostuksilla saa lisää syvyyttä kovien studiovalojen alle. Hehku on in, mutta rasvainen kiilto ei. Sen ehkäisemiseksi kannattaa muistaa puuteroida T-alue ennen kuvausta.

Sanna Mäntyniemi valitsi yrityksensä Boholan valikoimista Konttelille hennon puuterivärisen, hyvin lyhyen mekon.

– Harvoin näkee tuollaisia sukkahousumainoksiin sopivia säihkysääriä! Ne oli pakko paljastaa, Mäntyniemi perustelee.

Mekko on täydellinen esimerkki naisten juhlapukumuodista. Siinä on hento väri, hihat on koristeltu kangaskukkasilla.

– Kolmiuloitteisuus on uusi trendi. Väreistä käy mikä tahansa, kunhan se vain on utuisen haalea, Mäntyniemi tiivistää.

Viimeisenä muuttuja pääsi valokuvaaja Samu Lehtisen kameran eteen. Mies kehui iloista nuorta naista ihanteelliseksi kuvattavaksi.

– Päivä oli kokonaisuudessaan ihana, mutta eniten nautin kuvauksesta. En ole ollut koskaan ammattilaisen kuvattavana, Kontteli selvittää.

Muutatusleikin lopputulos kuvattiin ulkona, missä suurin osa nykyasiakkaista haluaa poseerata.

– Ulkona kuvaamisessa mahdollisuudet ovat rajattomat ja mielenkiintoisia kuvauspaikkoja voi löytää mistä vain, Lehtinen sanoo.

Ahkerasti selfieitä ottavia nuoria lukuun ottamatta moni arastelee kameran eteen astumista.

– Valokuvaaja ohjeistaa kuvauksessa, eli kenenkään ei tarvitse osata poseerata valmiiksi. Kannattaa kertoa rohkeasti, millaisia kuvia haluaa. Ideoita voi tallentaa vaikka kännykkään ja näyttää niitä kuvaajalle jo etukäteen, Lehtinen vinkkaa.

Kun Lehtinen esitteli kuvia Konttelille, muuttujan ilme oli näkemisen arvoinen.

– Peilistä katsoi uusi nainen. Moneen kertaan piti tarkistaa, että olenko se tosiaan minä. Tunsin olevani kaunis prinsessa. Kuvattavana oleminen oli todella voimaannuttava kokemus, Kontteli kertaa päivän kulkua.

Virpi Kupiainen-Ämmälä