Nuorennusleikkauksen läpikäyneet naapuriseurat kohtaavat lauantaina – Tapahtumasta odotetaan loppuunmyytyä

Seinäjoen Peliveljien salibandyn liigamiehet lähtevät alkaneella kaudella haastamaan ennakkosuosikkeja. SPV pelasi ensimmäisen pelinsä 19.9. Lahdesta saapuvaa Lasbia vastaan ja avasi kautensa voitolla.

Pitkään samalla rungolla pelanneeseen joukkueseen on ajettu sisään lisää nuoruutta. Mukaan on nostettu uusia omia junioreita sekä yksi kokonaan ulkopuolelta tullut pelaaja, kun Kasper Tähkä (21) liittyi ryhmään Joensuun Josbasta.

SPV:n P21-joukkueesta edustusjoukkueen pelipaidan ovat pukeneet ylleen Eero Karjanlahti, Teemu Lakso, Eero Haapaniemi, Matti Jyrkiäinen sekä Santeri Uusi-Laitila.

Vanhoista runkopelaajista ovat joukkueessa jatkaneet Henri Urmas sekä tehohyökkääjä Sami Koski. Kapteeneista ovat jatkaneet koko uransa SPV:tä edustanut Ville Kuusela, Henri Myllymäki ja Janne Autio. Myös Jari Hankkio ja Petri Hakonen ovat tehneet jatkosopimukset.

Valmennusjohdon mukaan lähtijöiden määrä oli tänä vuonna vähäisempi kuin tulijoiden. Siksi valmennuksessa katsotaan, että joukkue on entistä leveämpi, jopa hieman yllättäen.

Kaikkiaan pelaajaringissä on 25 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia.

– Meillä on kasassa urheilullinen ja entistä paikallisempi ryhmä. Se tuo tiettyjä etuja etenkin mentaalipuolella, päävalmentaja Tommy Koponen kommentoi.

Joukkueesta lähtivät tehohyökkääjä Joni-Arttu Sieppi (OLS) ja Tony Koponen.

Nurmon Jymyn F-liigajoukkue on niin ikään käynyt läpi nuorennusleikkausta, kun Ville Rynnäs, Hannu Palomäki, Erik Härkönen ja Joona Kukko ovat joko lopettelemassa tai siirtyneet alemmille sarjatasoille.

Uusina pelaajina joukkueeseen liityivät naapuriseura SPV:n Riku Hakanen ja Eemeli Karjanlahti, Anton Roth (KrP), Eetu Sariola (Koovee) sekä SPV:n A-junnuista siirtynyt Elmeri Haveri.

Huhtikuun puolivälissä vakavan sairauskohtauksen kokenut päävalmentaja Jarmo Eteläaho on palannut penkin taakse elokuun alussa.

Eteläaho kuvaa alkavan kauden joukkuetta aiempaa selkeästi urheilullisemmaksi.

– Varmasti pystymme pelaamaan liikkuvampaa peliä. Viime kaudesta pitää pystyä parantamaan. Ylivoimilla täytyy pystyä tekemään enemmän maaleja ja alivoimien täytyy pitää.

Pallohallintaa on lisättävä.

– Pallolla pitää pelata fiksusti. Vanha sanonta sanoo, että järkevä pallollinen pelaaminen on parasta puolustamista ja sitä meidän pitää pystyä tekemään, Eteläaho alleviivaa.

Jymy pelasi ensimmäisen pelinsä 19.9. KrP:n vieraana Nokialla, josta tuomisiksi jäi yksi tärkeä sarjapiste jatkoaikatappion jälkeen.

Tänä viikonloppuna Nurmohallilla nähdään kuuma paikalliskamppailu, kun Jymy ja SPV ottavat mittaa toisistaan lauantaina. Viime kaudella paikalliskamppailu pelattiin tyhjille katsomoille, mutta nyt kokoontumisrajoitusten päätyttyä tapahtumasta odotetaan loppuunmyytyä.