Uutiset

Nuoret pohtivat maakunnan tulevaisuutta – Kotikuntaan halutaan palata tekemään työtä ja kasvattamaan lapsia

Puhetaitokilpailun voittajakolmikko Roosa Haapamäki( vas. 2.palkinto), Fiia Isoaho (1. palkinto) sekä Neea Rintala (3.palkinto).
  • Epari

Jo 15. puhetaitokilpailu kisattiin Opinlakeus-messujen yhteydessä torstaina 17. tammikuuta Seinäjoki Areenalla.

Ensimmäisen palkinnon voitti Fiia Isoaho Kurikan lukiosta. Toiseksi sijoittui Roosa Haapamäki Alavudelta ja kolmanneksi Neea Rintala Kauhavalta. . Neljänneksi sijoittui kurikkalainen Kaapo Havuluoto, joka voitti myös Etelä-Pohjanmaan nuorisovaltuuston suosikkipuhujan kunniakirjan. Viidenneksi sijoittui Salla Maijala Alavudelta.

Etukäteen valmistellun, vaikuttamaan pyrkivän puheen aihe oli ”Ilon kautta: Millaisen Etelä-Pohjanmaan haluat rakentaa?”

– Nuoret toivoivat Etelä-Pohjanmaasta hyväksyvien ja avarakatseisten, omiin vahvuuksiinsa luottavien ihmisten maakuntaa, joka tarjoaisi nykyistä enemmän koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia. Esillä oli myös ajatus siitä, että turvalliseen kotimaakuntaan voisi moni mielellään palata maailmalta tekemään työtä ja kasvattamaan lapsia, summaa tuomariston puheenjohtaja Iina Åman Lakeuden Rotaryklubista.

– Yksi kilpailija peilasi korkeakouluideaansa maakuntastrategiaan, toinen ehdotti nuorten osallisuuden turvaamiseksi harrasteseteleitä, ja useat tunnustivat kotiseututunteen merkityksen. Kauhavalainen Neea Rintala hersytteli, että ”Koto on siellä missä helavyö on”, Åman lisää.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka