Uutiset

Nuoret sen osaavat – kimppakyydillä töihin: "Hyvä systeemi, ei rasita kukkaroa"

Seinäjokelaiset Juulia Nelimarkka (vas.), Henna Hassinen ja Aino Vuorenmaa ovat osa isoa työmatkaporukkaa. Kuva Tero Hautamäki
  • Epari

Tuota näkyä kohti seinäjokelaiset Henna Hassinen, Juulia Nelimarkka ja Aino Vuorenmaa autoilevat päivittäin.

He ovat osa isoa kesätyöporukkaa, joka on organisoinut itselleen ekologisen ja edullisen tavan taittaa pitkät työmatkat.

Yli 20 nuoren rinkiä palvelee useampi auto, jotka kerätään Seinäjoelta täyteen työläisiä ennen aamukymmentä. Kyydeistä nuoret sopivat ilmaisessa Whatsapp-viestipalvelussa.

Ne, jotka vain matkustavat, maksavat bensarahaa kuskille vaivaiset kolme euroa päivässä. Ne, joilla on oma auto, sumplivat kyydit niin, että kaikille tulee saman verran ajoa.

– Tämä on hyvä systeemi, joka ei rasita kukkaroa. Matkaan menee noin 45 minuuttia. Se on äkkiä ohi, kun autossa jutellaan töistä ja vapaa-ajasta, nuoret kertovat.

Powerparkia he kehuvat työpaikkana. Pomot ovat kuulemma kivoja ja asiakkaat vasta ovatkin.

– Tämä on sellainen hyvän fiiliksen kesätyöpaikka. Kun ollaan huvipuistossa, ihmiset ovat valmiiksi hyvällä tuulella. Mikäli joku ei ole, on mahtava tunne, jos omalla palvelulla saa tilanteen käännettyä voitoksi, naiset kuvailevat.

Powerparkissa paiskitaan kahdeksan tunnin työpäiviä parilla parinkymmenen minuutin tauolla.

– Siinä ajassa ehtii hyvin käymään vessassa ja syömään. Jostain syystä valmispitsat ovat kuitenkin taukotuvan suosituin eväs, naiset nauravat.

Teksti: Tero Hautamäki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka