Nuorten taide viedään Lapualla keskelle peltoa

Lasten ja nuorten mielipiteitä ja unelmia nähdään kuvina julkisissa tiloissa ympäri Suomen, kun lauantaina 10. marraskuuta vietetään valtakunnallisen lasten ja nuorten SNAP-valokuvafestivaalin avajaistapahtumaa.

Yhden illan taidegalleria järjestetään ladossa Lapuan Hellanmaassa. Siellä nähtävissä kuvissa pohjalaislapset ja -nuoret käsittelevät heille tärkeitä asioita ja teemoja.

– Kaikkea ei tarvitse tehdä asumiskeskittymien sisällä. Kulttuuri on yhtä tärkeää ja arvokasta kaikkialla. Siksi halusimme tuoda tapahtumamme pellolle ja latoon. Latogalleriassa pääsee taiteen lisäksi kiinni pohjalaiseen sielunmaisemaan, tapahtuman koordinaattori valokuvataiteilija Antti Hintsa pohtii.

SNAPin työpajoja ovat ohjanneet valokuvataiteilijat. Hintsa kuvailee nuorten kanssa työskentelyä mukavaksi ja vaivattomaksi

– Nuoret näyttävät olevan esteettisesti tietoisia. Heillä on ollut selkeitä linjoja ja vaatimuksia. Näkee, että valokuvat ovat osa nuorten arkipäivää. Kuvat on otettu kännyköillä ja kameroilla, mikä vain parhaiten kuvaajalla sopi. Emme tehneet kalustosta kynnyskysymystä.

Latogallerian takana ovat Pohjanmaan valokuvakeskus ja Lapuan kulttuuritoimi.

– Kannattaa laittaa lämmintä päälle ja kumpparit jalkaan, vinkkaa Vanhan Paukun kulttuuripäällikkö Susanna Oversteyns.

Valoilla koristeltu lato sijaitsee Lapuan Hellanmaassa Puhdontien (Puhdontie 333) varrella. Musiikista vastaa laulaja-lauluntekijä Joose Keskitalo. Näyttelyn kesto 17-20.

>>>>>>> Stashed changes