Uutiset

Nykyaikaista koti harkiten

Erillistason yläkaapit purettiin ja ne korvattiin avohyllyillä. Samalla asennettiin spottivalaistus. Alakaapit vaihdettiin käytönnöllisempään laatikostoon, joka on hyvä säilytyspaikkana esimerkiksi astiastolle. Taustaseinä on maalattu Tikkurilan Tunto-maalilla ja maalattu päälle pyyhkimisen mahdollistamiseksi. Kuvat Laura Syväoja
  • Epari

Suunnittelua, silmää, aikaa ja hyvät tekijät. Moni onnistunut pintaremontti lähtee näistä elementeistä.

Onnistuneen remontin ensimmäinen vaihe on tehdä budjetti. Jos kustannuksilla ei ole niin väliä, voi palkata sekä suunnitteluun että tekemiseen alan ammattilaiset. Osaajien käyttämistä ei pidä kuitenkaan hylätä pienelläkään budjetilla tehdessä, sillä huonosti tehty remontti ei miellytä itseä eikä kestä aikaa. Remontista saatava kate kuitenkin nousee, jos pystyy tekemään asioita itse.

– Katso ensin, mitä on pakko saada vaihdettua ja missä voi tinkiä. Uusi keittiön hana voi olla hieno, mutta samalla rahalla voi saada paljon muuta. Kaapin ovet voivat päivittyä pelkästään vetimien vaihtamisella ja keittiön välitila voi uudistua hyvän pohjatyön ja maalin avulla, jutussa esitellyn rivitalokolmion asukas neuvoo.

Kolmekymppinen sinkkunainen ei esimerkiksi ollut valmis tinkimään kodinkoneista, sillä niiden päivittäminen lisää mukavuutta ja turvallisuutta. Energiatehokkaat laitteet pienentävät myös sähkölaskua. Asukas myös päätti myös panostaa laadukkaisiin materiaaleihin.

– Halusin näyttävän ja arvokkaan designtapetin olohuoneeseen. Se on tila, joka näkyy yleensä eniten itselle ja vieraille. Hieno tapetti on minulle taulun korvike.

Yksinkertaisilla ja kustannustehokkailla ratkaisuilla voi päivittää asunnon nykyaikaan ja hyvässä tapauksessa nostaa asunnon arvoa. Kiinteistövälittäjä Justus Kareno sanoo, että esitellyssä kodissa näin on onnistuttu tekemään.

– Kyseessä 1990-luvulla rakennettu rivitaloasunto. Ne ovat yleensä kysyttyjä. Rakennustekniikka on melko nykyaikaista eikä tulossa ole vielä isoja remontteja. Moni kuitenkin kaipaa modernimpaa ilmettä, jonka vuoksi pintoja on päivitettävä, toteaa Kareno.

Yleensä pintaremontti vaikuttaa vähintäänkin asunnon myyntiaikaan. Arvonnousuun sen sijaan vaikuttavat monet asiat.

– Ei voi laskea niin, että 10 000 euron kylpyhuoneremontti nostaisi asunnon arvoa saman verran. Jos remontilla haluaa tehdä tiliä, se pitää tehdä harkiten ja hyvällä hinnalla. Joka tapauksessa remontti lisää aina asukkaiden itsensä mukavuutta. Kaikkea ei voi laskea rahana ja arvona.

Lue koko artikkeli 26.4.2017 Eparista.

Teksti: Laura Syväoja

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka