Ovet auki huomenna! Tältä näyttää Ideaparkissa

Keskiviikkona, päivää ennen avajaisia, Ideaparkin käytävillä on vielä täysi tohina päällä. Sadat työmiehet ja liikkeitään viimeistelevät yrittäjät ajelevat pitkillä käytävillä potkulaudoilla ja puhuvat taukoamatta puhelimeen. Ilmassa on niin sanotusti tekemisen meininki.

Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Hälillä ei ole mukanaan enempää eikä vähempää kuin kolme puhelinta. Yksi on läheisiä varten, kaksi työasioihin. Viimeisten kahden viikon aikana Häli sanoo vastaanottaneensa noin 200 puhelua päivässä.

– Viime viikot on hengitetty kauppakeskusta 24/7. Onneksi tuli viisi vuotta sitten harjoiteltua Oulun Ideaparkin kanssa. Muuten tässä voisi vähän jännittää, Häli sanailee hyväntuulisena.

Häli uskoo, että loppuviikon kestävät avajaiset ovat menestys. Eniten väkeä hän odottaa noin tunnin ajomatkan sisältä. Sillä alueella asuu lähes 300 000 ihmistä.

– Seinäjoelle on vuodesta 2008 lähtien yritetty saada tämänkaltaista kauppakeskusta. Moni varmaan pitää positiivisena sitä, että nyt ollaan tässä tilanteessa, valmiina avaamaan ovet, Häli sanoo.

Hän painottaa, ettei Idapark ole vain sadan liikkeen kauppakeskus. Sen lisäksi talo on viihde- ja elämyskeskus, joka kehitetään jatkuvasti.

– Ensi kesäksi tulevat maailmanpyörä ja sirkus ja kaikenlaista muuta kivaa. Ideapark haluaa olla myös matkailunähtävyys.

Nelipäiväiset avajaiset pitävät sisällään muun muassa Pohjanmaan mahtavimmaksi kuvaillun ilotulitusnäytöksen, 10 000 hengen täytekakun sekä sekä eturivin artisteja aina Anssi Kelasta JVG:hen sekä tubettajiin saakka.

Seinäjoen kaupunginjohtaja odottaa huomisia avajaisia innolla.

– Ideapark tuo alueelle yli tuhat työpaikkaa ja vahvistaa Seinäjoen kaupungin asemaa kaupallisena keskuksena. Vahvojen kesätapahtumien ohella saamme kaupunkiin varmasti enemmän ympärivuotista liikennettä, talvimatkailua ja uusia kävijöitä. Seinäjoen Ideaparkin myötä kaupungista tulee suurin kaupallinen yksikkö useammankin maakunnan alueella, analysoi Rasinmäki.

Tero Hautamäki

Lue lisää uutisia Ideaparkista Eparista 13.11.2019.