Uutiset

Pääministeri Juha Sipilä vihki Seamkin ruokalaboratorion – ”Juuri tällaisissa opetusympäristöissä syntyy kaivattuja elintarvikeinnovaatioita”

Frami Food Labin vihkiäisissä nauhaa pääministeri Juha Sipilän kanssa leikkasivat SeAMK Ruoka -yksikön johtaja Terhi Junkkari, SeAMKin hallituksen puheenjohtaja Kari Hokkanen ja rehtori-toimitusjohtaja Tapio Varmola.
  • Epari

Seinäjoen ammattikorkeakoulun uusi elintarvikelaitos, ruokalaboratorioksi kutsuttu Frami Food Lab, vihittiin tänään käyttöön Frami Kampuksella. Vihkiäisjuhlaan valtiovallan tervehdyksen toi pääministeri Juha Sipilä.

Sipilä nosti esiin suomalaisen ruuantuotannon vastuullisuuden ja ruuan puhtauden. Näistä kumpuavilla elintarvikeinnovaatioilla on hänen mukaansa kasvava kysyntä maailmalla.

– Täällä sovelletaan hienosti ruokaketjun ajatusta pellolta pöytään. Juuri tällaisissa opetusympäristöissä syntyy elintarvikeinnovaatioita, jotka pystyvät vastaamaan sekä kuluttajien eettisiin että ravitsemuksellisiin vaatimuksiin. Laboratorio on siis äärimmäisen ajankohtainen. Koskaan aiemmin ruoka ja ravitsemus eivät ole herättäneet niin suuria tunteita kuin tänä päivänä. Ruokaan liittyy kiistatta syviä arvoja, mutta myös paljon vaatimuksia, Sipilä totesi ja kiitti kutsusta ruokamaakunnan sydämeen.

Frami A -rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen toteutettuun elintarvikelaitokseen keskitetään Seamkin ruoka-yksikön elintarviketeknologioiden ja -prosessien sekä kemian ja mikrobiologian opetusta. Lisäksi laboratoriossa on erilliset tilat elintarvikkeiden aistinvaraiseen tutkimukseen. Opetus tiloissa käynnistyy syksyllä 2019, joten vielä kuluvana keväänä opetus järjestetään nykyisessä laboratoriossa Itikanmäellä.

Uuden laboratorion valmistuminen on viimeinen vaihe Ruoka-yksikön muutossa Framille ja ruokaketjuun liittyvän opetuksen keskittämisessä samalla kampukselle: Restonomit muuttivat Kauhajoelta Seinäjoen-kampukselle vuonna 2013. Bio- ja elintarviketekniikan opetus liitettiin osaksi Ruoka-yksikköä vuotta myöhemmin. Agrologien teoriaopetus siirtyi Ilmajoelta Framille kuluvan vuoden alussa, mutta käytännön harjoitteluja tehdään vielä myös Ilmajoen tutuissa tiloissa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka