Pian saa taas ajaa sataa – Kesänopeusrajoituksiin siirrytään alkuviikolla

Talvikauden nopeusrajoitukset poistuvat ensi viikolla Etelä-Pohjanmaan Ely-keskuksen maanteiltä.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituskausi päättyy ensi viikon alussa Etelä-Pohjanmaan Ely-keskuksen maanteillä. Nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan maanantaina ja kaikki merkit tulee olla muutettuna viimeistään tiistaina.

Kesänopeusrajoituksiin siirryttäessä maanteiden nopeusrajoitus palautuu 80 kilometristä 100 kilometriin tunnissa liki 1 300 kilometrillä Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa. Vaasan moottoritiellä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa. Uusi nopeusrajoitus astuu voimaan vasta silloin, kun rajoitusmerkit on vaihdettu.

Talven jälkeen monilla teillä on halkeamia ja muita vaurioita. Pahiten vaurioituneilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset jäävät voimaan kunnes päällyste on uusittu. Tänä vuonna rahaa huonokuntoisten päällysteiden korjaamiseen on vähemmän kuin vuosikausiin. Etelä-Pohjanmaan Ely-keskuksen alueella alennettu nopeusrajoitus 80 km/h jää voimaan yhteensä 26 kilometrin matkalla.

Ely-keskus muistuttaa, että kevätsää on oikukas ja ajokeli voi muuttua nopeastikin. Yölämpötilat laskevat vielä usein pakkasen puolelle, jolloin edellispäivän sulamis- ja sadevedet voivat jäätää tienpinnat. Erityisesti yöllä ja aikaisin aamulla tienpinnat voivat olla yllättävän liukkaita. Turvallinen ajo voi edellyttää huomattavasti alempaa nopeutta kuin liikennemerkki sallisi.

Kevät houkuttelee teille ja niiden pientareille myös kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä mopoilijoita. Autoilijoiden tulee ottaa muut kulkijat huomioon jättämällä heille riittävästi tilaa kohdattaessa ja ohittaessa. Myös lian ja soran roiskuttamista on vältettävä.