Uutiset

Pietarin panda-turistit matkailun vetureiksi?

Jättiläispandojen uskotaan houkuttelevan turisteja Ähtärin eläinpuistoon ulkomailta saakka. Kuva arkistokuva
  • Epari

Seinäjoen, Pietarin ja Novgorodin alueiden halutaan lähitulevaisuudessa lisäävän yhteystyötä niin matkailussa kuin yrityselämässäkin.

Seinäjoen kaupunki pyrkii saamaan kaupunkiin entistä enemmän venäläisiä matkailijoita. Ensimmäisenä kohderyhmänä markkinointityölle on Pietarin ja siitä noin 180 kilometrin päässä sijaitsevan Seinäjoen ystävyyskaupungin, Velikij Novgorodin, asukkaat.

– Suuret markkina-alueet ovat lähellä Seinäjokea. Pelkästään Pietarissa asuu viisi miljoonaa henkeä. Jos alueen ihmiset kiinnostuvat Seinäjoen tapahtumista, Keskisestä, Powerparkista tai vaikka Ähtärin pandoista, niin turistimäärät voivat nousta hetkessä melkoisesti, uskoo elinvoimajohtaja Erkki Välimäki.

Seinäjokisia kannustetaan tutustumaan Pietariin ja sen lähialueisiin.

– Suomalaisilla on Venäjän suunnalle vieläkin korkea henkinen muuri. Pietari ja Novgorod ovat upea matkailukohde. Niissä on valtavasti nähtävää.

Matkailun ja yrityselämän tarpeita Seinäjoki haluaa helpottaa junayhteydellä Pietariin.

– Tarvitsemme uuden ja suoran junayhteyden. Jos junanvaihtoja ja odotusaikoja ei olisi, matka-aika lyhenisi jopa usealla tunnilla. Silloin Pietarissa kävisi päiväseltään. Uusi yhteys antaisi kaupankäynnille ihan uudet mahdollisuudet, Välimäki selvittää.

Seinäjoki ei ole vielä esittänyt toivettaan VR:n suuntaan. Kaupunki kuitenkin tukee vahvasti Vaasan, Tampereen ja Lahden jo tekemiä aloitteita. Vetoapuna kaupungeilla on pieni kansanedustajaryhmä, jonka tarkoitus on saada alkuun junayhteyden tarpeellisuutta kartoittava selvitystyö.

Teksti: Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue koko juttu 15.11.2017 Eparista

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka