Pikku Paussi on leipomo keskellä kaupunkia – Nisulat ovat paistaneet nisuja jo 30 vuotta. Mitkä ovat seinäjokisten suosikit?

Pikku Paussissa on nautittu pullakahveja 30 vuotta. Menestyksen salaisuus ja koko yrityksen sydän on Seinäjoen ydinkeskustaa sijaitseva leipomo.

Pikku Paussissa on kolmen kerroksen väkeä. Kellarissa sijaitsee leipomo, katutasossa kahvila ja yläkerrassa kokous- ja juhlatilat. Neliöitä ei ole liikaa ja kahvilasta on silloin tällöin vaikea löytää vapaata pöytää. Näin on ollut koko yrityksen 30-vuotisen historian ajan, mutta Maija ja Karita Nisula, äiti ja tytär, eivät ole koskaan ajatelleet etsiä yritykselleen uusia tiloja.

– Tämä on Pikku Paussi ja pieni tungos on osa imagoa. Lisäksi meillä on aivan ihana vuokranantaja, perustelee Maija Nisula.

Pikku Paussi on yrittäjille työ, koti ja harrastus. Naiset sanovat, että leipuriksi pitää syntyä. Perusteluja kaksikolta ei irtoa, mutta pakkohan se on ainakin tässä tapauksessa uskoa, koska perheen sukunimikin on niin herkullinen kuin Nisula.

Nisuja, leivoksia, kakkuja ja suolapaloja naiset ovat valmistaneet vuosien varrella lukemattoman määrän. Puolet niistä syödään kahvilassa, loput ovat tilaustuotteita.

Karita Nisulan valtakuntaa on leipomo, Maija Nisula viihtyy keittiössä soppakauhan varressa. Erikoista on se, että suuri osa myyntituotteista on samoja kuin vuonna 1989.

– Sokeripossu, rinkeli, korvapuusti, voisilmäpulla, kinkkukroisantti ja salaattisämpylä kastikkeella, Maija Nisula luettelee asiakkaiden suosikkiherkkuja.

Teksti:

Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue koko juttu Eparista 24.4.2019.