Provinssi perutaan koronan takia jo toisen kerran – Festivaalijohtaja: ”Ensi vuodesta tulee kaikkien aikojen festivaalikokemus”

Provinssi-festivaalia ei pidetä ensi kesänä. Kesä-heinäkuun vaihteeseen suunniteltu tapahtuma on jouduttu perumaan koronatilanteen vuoksi.

Päätös on niin järjestäjille kuin yleisöllekin suuri pettymys. Seinäjoen Törnävänsaarella tukikohtaansa pitävä Provinssi peruttiin koronan takia myös viime kesänä.

– Kiitämme valtavasta määrästä kannustavia viestejä. Ne ovat antaneet meille voimaa näiden poikkeuksellisten kriisiaikojen keskellä. Käännämme nyt katseemme tulevaan ja keskitämme energiamme ensi vuoteen, sanoo festivaalijohtaja Sami Rumpunen.

Jos koronatilanne sallii, festivaali järjestetään ensi vuonna 30.6.-2.7.

– Tavoitteemme on tarjota yleisöllemme kaikkien aikojen festivaalikokemus niin myöhemmin julkistettavan musiikki- kuin alueohjelmankin puolesta. Neuvottelut lukuisten artistiorganisaatioiden kanssa ovat parhaillaan käynnissä. Uutisoimme kiinnityksistä heti niiden vahvistuttua, Rumpunen lupaa.

Vuodelle 2020 tai 2021 ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2022 Provinssissa. Lipun voi halutessaan päivittää tai vaihtaa toiseen lippuun. Lippu on myös mahdollista palauttaa 16.6.2021 mennessä siihen lippukauppaan, josta lippu on ostettu.

Vuoden 2020 tai 2021 festivaalilipulla kesällä 2022 osallistuvat saavat muun muassa erikoisrannekkeen, jolla voi lunastaa Provinssi-viikonlopun aikana erilaisia rahanarvoisia etuja. Niistä kerrotaan tarkemmin myöhemmin.

– Pysytään turvassa ja huolehditaan toisistamme, jotta voimme ensi kesänä kokoontua yhteen viettämään kaikkien aikojen ihmisten juhlaa, Provinssi-väki kannustaa.

Provinssi on kerännyt viime vuosina noin 80 000 kävijää. Vuonna 2019 oli festivaalin historian menestyksekkäin perjantaipäivä – kävijöitä oli ennätykselliset 28 000.

Ensimmäinen Provinssirock järjestettiin vuonna 1979, jolloin festivaali oli vain yksipäiväinen ja käytössä oli vain yksi esiintymislava. Kaksipäiväiseksi tapahtuma laajeni vuonna 1983, kolmipäiväiseksi vuonna 1997.

Provinssi sai suuren suosion heti historiansa alkuvuosina. Vuoden 1986 Provinssirock veti alueelle yhteensä 40 000 juhlijaa, mikä teki silloin Provinssirock-nimeä kantaneesta tapahtumasta Pohjoismaiden toiseksi suurimman festivaalin Tanskan Roskilden jälkeen.