Uutiset

Provinssimusikaali raottaa historian verhoa

Maria Lund ja Kimmo Blom tähdittävät Provinssimusikaalia. kuva tomi kosonen
  • Epari

Provinssi-festivaali raikaa jo 40. kerran tulevana kesänä. Pyöreiden vuosien kunniaksi esitetään Rakkaudesta rokkiin -provinssimusikaali festivaalin historiasta.

Rakkaudesta rokkiin kertoo aikakausia kestävästä yhteydestä musiikkia ja ystävyyttä rakastavien ihmisten välillä. Olkoon muta-Provinssi, lama-Provinssi tai ennätys-Provinssi, kautta vuosikymmenten ja sukupolvien ihmiset löytävä tiensä kesäkuisena viikonloppuna Törnävänsaareen.

– Provinssissa on viettänyt nuoruuttaan moni sukupolvi. On etuoikeus herättää pintaan vanhoja tunteita ja muistoja. Olen itsekin käynyt tapahtuman aikana läpi monia tunnemyrskyjä ihastumisesta sydänsuruihin, avaa musikaalin ohjaaja-käsikirjoittaja Juulia Soidinaho.

Provinssimusikaali saa kokeneet festarikävijät herkiksi. Soidinahoa on tarinan kirjoituksessa inspiroinut festivaalia aina ympäröinyt rakkauden ilmapiiri.

– Tutkin paljon festivaalin historiaa, ja kaikissa lähteissäni keskiössä ovat olleet Törnävänsaaren kauniissa luonnossa kukoistaneet rakkaustarinat. Uskon musikaalin kolahtavan katsojiin tunneskaalallaan; Pääkaksikon duetot tulevat koskettamaan, hauskat kesämuistot innostamaan ja kommellukset naurattamaan.

Esitystä tähdittävät laajalla äänialalla siunattu Kimmo Blom ja valovoimainen Maria Lund. Kilttiä naapurintyttöä esittävä Lund on tähdittänyt isoja musikaaleja ja pitkän musiikkiuran tehnyt Blom on tuttu muun muassa the Voice of Finlandista, Uuden Musiikin Kilpailusta sekä Freddie Mercuryn roolista Queen-musikaalissa.

– Olemme toimiva, mutta mielenkiintoinen yhdistelmä. Roolihahmoni Mikko on elänyt rockin parissa viime vuosikymmenten murroksessa ja Anna vasta löytää suomirockin ensimmäistä kertaa, avaa Blom tähtiparin henkilöhahmojen erilaisuutta.

Pääparin lisäksi mukana ovat Salatut elämät -televisiosarjasta tuttu Irina Vartia sekä seinäjokinen näyttelijä Ville Orttenvuori. Luvassa on myös näytöskohtaisia yllätysvieraita vaihtuvien cameoroolien muodossa. Rockmusikaalin ensi‑ilta nähdään heti festivaalin ensimmäisenä päivänä Seinäjoen kesäteatterin lavalla Törnävänsaaressa. Musikaalin kolme ensimmäistä esitystä kuuluvat Provinssi-festivaalin ohjelmistoon.

Erikseen myytävät esitykset jatkuvat viikon ajan festivaalin jälkeen.

Teksti: Sanna Keisala

Lue viikon uutiset ja puheenaiheet 17.1.2018 Eparista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka