Uutiset

Rohkealla teolla koulukiusaamista vastaan

Seinäjokinen Osku Ketola on esiintynyt muun muassa Voice of Finland -kilpailussa. Kuva Tomi Kosonen
  • Epari

Rohkea teko -tapahtumasarja nostaa torstaina koulukiusaamista esille koko päiväksi huomenna torstaina.

Päivällä Rohkea teko -tiimi kiertää Seinäjoen yläkouluja ja kannustaa koululaisia puuttumaan kiusaamiseen yhteisönä toiminnallisin ja taiteellisin menetelmin. Tiimiin liittyy salolainen Roni Alho, joka on monille tuttu muun muassa Pahan jälkeen -televisiodokumentista, jossa hän avasi omaa koulukiusaamistarinaansa. Kiusattujen jälkihoitomallista puhutaan iltapäivällä Framilla Katri Lehtisen luennolla. Maksuton luento on suunnattu erityisesti kasvattajille.

Hyväntekeväisyystapahtuma huipentuu Seinäjoki-Salille, jossa iltatapahtuma alkaa kello 18.00 kahvituksella ja yhteisötaideteoksella. Samalla voi tutustua alueen yhdistyksiin ja toimijoihin, jotka tekevät työtä koulukiusaamisen ehkäisemiseksi. Ohjelmallinen osuus alkaa kello 19.00. Ilta sisältää puheenvuoroja kiusaamisesta, alueen valovoimaisten artistien esityksiä sekä lyhyitä kohtauksia avunannon ja kohtaamisen maailmasta. Lavalla oman panoksensa koulukiusaamisen ehkäisemiseen antavat muun muassa Joonas Moisio, Osku Ketola ja Sorja.

Maksullisessa iltatapahtumassa voi osallistua omalla panoksellaan koulukiusaamisen ehkäisemiseen. Tuotto ohjataan koulukiusaamista ehkäisevään toiminnalliseen työhön Etelä-Pohjanmaan kouluille, joissa toteutetaan alueen taiteilijoiden kanssa työpajakokonaisuuksia. Niissä lapset voivat käsitellä kiusaamista turvallisesti esimerkiksi kuvataiteen tai teatterin avulla.

Epari on mukana tukemassa hyvää asiaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka