S-Kiekko Juniorit ja Seinäjoen Kiekkokerho yhdistävät voimansa – Samalla paikkakunnalla ei tarvita kahta leiriä

Seinäjokelaiset juniorijääkiekon erikoisseurat S-Kiekko Juniorit ry ja Seinäjoen Kiekkokerho ry ovat yhdistämässä voimansa ja toimintansa yhteisen lipun ja tunnuksen alle.

Kuluneen talven aikana seurojen johto on käynyt keskusteluja yhteistyön tiivistämisestä ja alkuvuoden aikana hallitukset ovat tehneet päätöksen voimien yhdistämisestä huhtikuusta 2019 alkaen tulevaa kautta varten. Käytännössä yhdistyminen tarkoittaa sitä, että Seinäjoen Kiekkokerhon toiminta siirtyisi osaksi S-Kiekko Junioreiden toimintaa.

Perusteita voimien yhdistämiselle on paljon. Juniorijääkiekon myönteisen kehityksen jatkuminen Seinäjoella halutaan turvata yhdessä. Toisaalta kaksi junioriseuraa ovat omin voimin menestyksekkäästi kehittäneet toimintaansa, mikä on huomattu Jääkiekkoliittoa myöten. Tästä on osoituksena muun muassa Seinäjoelle saatu Jääkiekkoliiton tuki taitovalmentajan palkkaukseen.

Viime vuosien kehitys on osoittanut, ettei Seinäjoen kokoisessa kaupungissa ole tarvetta kahdelle toisistaan erillään toimivalle seuralle. Nyt on aika tiivistää jääkiekkoyhteisö yhteisen tunnuksen alle ja välttää näin tarpeeton jakaantuminen kahteen leiriin.